OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Τετ α τετ Δημάρχου Μουζακίου-Μητσοτάκη για σημαντικά ζητήματα της περιοχής – Αναμένονται εξελίξεις

Στάθης: «Ευελπιστούμε ότι ο Δήμος Μουζακίου θα συμπεριληφθεί στον καινοτόμο κυβερνητικό σχεδιασμό που κατά την άποψή μας πρέπει να έχει προοπτικές επέκτασης»

Ο Δήμαρχος Μουζακίου Θεοφάνης Στάθης είχε την ευκαιρία χθες (18/10) να θέσει μείζονος σημασίας τοπικά ζητήματα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την περιοδεία του στην Αργιθέα.

Συγκεκριμένα, ενημέρωσε αναλυτικά τον Πρόεδρο της κυβέρνησης για την πορεία των αποκαταστάσεων που γίνονται στο Δήμο και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε την παρέμβασή του για τα παρακάτω:

– Τη γρήγορη μελετητική ωρίμανση του μεγάλου έργου κατασκευής του Φράγματος Μουζακίου, για το οποίο, όπως ενημερώθηκε η Δημοτική αρχή, αυτή την περίοδο ετοιμάζεται ολοκληρωμένος φάκελος στο Υπουργείο Υποδομών σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία.

– Την επέκταση των έργων διευθέτησης της κοίτης του ποταμού Παμίσου και της αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλα τα σημεία που έχουν χαρακτηριστεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες επικίνδυνα με βάση τα πλημμυρικά δεδομένα των τελευταίων ετών.

– Την προώθηση των απαραίτητων διαδικασιών και παραχωρήσεων κρατικών γαιών, ώστε να προχωρήσει ο Δήμος στη μελέτη και ακολούθως στην ένταξη σε χρηματοδοτικό εργαλείο του πολύ σημαντικού αναπτυξιακού και περιβαλλοντικού έργου ανάπλασης του παραποτάμιου τμήματος του Παμίσου, εντός του οικιστικού συγκροτήματος Μουζακίου.

– Την άμεση ένταξη στο αυτοδιοικητικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, το απολύτως αναγκαίο έργο: «Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας Δήμου Μουζακίου» προϋπολογισμού 3.705.000 ευρώ, το οποίο είναι έτοιμο εδώ και μήνες από πλευράς μελετών και κατατεθειμένο στο Υπουργείο.

– Τη συμπερίληψη του Δήμου Μουζακίου στις περιοχές εφαρμογής του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τις ορεινές περιοχές των Αγράφων, καθώς σε αυτόν υπάγονται πολλές τοπικές κοινότητες που το βασικό χαρακτηριστικό τους είναι η ορεινότητα.

Επίσης, επισήμανε την ανάγκη οριστικών αποκαταστάσεων στην υφιστάμενη οδική σύνδεση Μουζάκι -Κρυοπηγή-Ανθοχώρι – οδικό κύκλωμα Λίμνης Πλαστήρα, η οποία έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τον κυκλώνα «Ιανό» αλλά και τα τελευταία δυο χρόνια κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό που ήταν στην Αργιθέα, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να παρέμβει για γρήγορη απεμπλοκή της Α’ Φάσης του νέου οδικού άξονα ΜουζάκιΛίμνη Πλαστήρα που έχει σταματήσει στο αρχικό στάδιο κατασκευής λόγω των απαλλοτριώσεων που πρέπει να γίνουν και δεν προχωρούν, επειδή ιδιοκτήτες κείμενων γαιών διαφωνούν με τις αποζημιώσεις που δίνει το κράτος.

Επιπλέον, έθεσε επί τάπητος την προώθηση προς υλοποίηση της Β’ Φάσης του έργου που το ολοκληρώνει και την κατασκευή νέας Γέφυρας στην Ε.Ο. 12 Αγναντερό – Μεγάλα Καλύβια.

Τέλος, με τον Περιφερειάρχη, τόνισε στον Πρωθυπουργό πως ενόψει του χειμώνα που έρχεται, θα πρέπει να εκτελεστούν βελτιωτικές παρεμβάσεις σε όλο το μήκος του οδικού άξονα Μουζάκι – Τύμπανος – Αργιθέα όπου εντοπίζονται σημαντικές φθορές, κατολισθήσεις η διαβρώσεις στο οδόστρωμα.

Μάλιστα σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μουζακίου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με την ανακοίνωση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τα Άγραφα άνοιξαν νέοι ορίζοντες για την τοπική ανάπτυξη. Ευελπιστούμε ότι και ο Δήμος Μουζακίου, στον οποίο υπάγονται πολλές ορεινές κοινότητες, θα συμπεριληφθεί στον καινοτόμο κυβερνητικό σχεδιασμό που κατά την άποψή μας πρέπει να έχει προοπτικές επέκτασης. Η ορεινότητα ανέκαθεν αποτελεί για τους Δήμους της ελληνικής περιφέρειας σημαντικό αναπτυξιακό μειονέκτημα, εκτός εάν η κεντρική διοίκηση έχει την πολιτική βούληση να αξιοποιήσει αυτό το χαρακτηριστικό εφαρμόζοντας κατάλληλες επιχειρησιακές στρατηγικές. Ο Πρωθυπουργός  Κ. Μητσοτάκης χθες στην Αργιθέα απέδειξε ότι η κυβέρνηση θέλει και το κυριότερο, επιχειρεί να αλλάξει τους όρους της ανάπτυξης στη Χώρα μας προσφέροντας και στην ορεινή Ελλάδα τη δυνατότητα να αναλάβει ρόλο πρωταγωνιστή στη νέα εποχή που ξεκινάει μετά την πανδημία».

 

Σχετικά Άρθρα

Ο ιδρυτής του otavoice σχολιάζει αυτοδιοικητικά στο “Σημείο Αναφοράς” (Attica TV)

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice