OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ουκρανία: Ο πόλεμος οδεύει προς «ανεξέλεγκτη κλιμάκωση»

Άνδρες στην κατεχόμενη από τη Ρωσία περιοχή της Χερσώνας έχουν προσκληθεί να ενταχθούν σε μια νεοσύστατη τοπική πολιτοφυλακή. Οι ρωσικές αρχές καλούν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την πόλη, με περίπου 25.000 άτομα να έχουν εκκενωθεί από την Τρίτη.

Η Χερσώνα είναι μία από τις τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας που προσάρτησε η Ρωσία τον περασμένο μήνα και είναι κλειδί και για τις δύο πλευρές λόγω της γειτνίασης με τον ποταμό Δνείπερο.

Η Ρωσία εκτόξευσε πυραύλους και εξαπέλυσε μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εναντίον της νότιας πόλης Μικολάιφ, που ελέγχεται από την Ουκρανία, καταστρέφοντας ένα συγκρότημα διαμερισμάτων, ενώ δήλωσε πως ο πόλεμος οδεύει προς «ανεξέλεγκτη κλιμάκωση» σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με δυτικούς υπουργούς Άμυνας.

Η Ρωσία συνεχίζει να χρησιμοποιεί ιρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), τα drones καμικάζι, εναντίον στόχων σε ολόκληρη την Ουκρανία , αν και οι ουκρανικές προσπάθειες να νικήσουν τα UAV Shahed-136 είναι ολοένα και πιο επιτυχημένες, αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου. Επίσημες πηγές, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Ουκρανίας Ζελένσκι, υποστηρίζουν ότι έως και το 85% των επιθέσεων αναχαιτίζονται, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη πυρκαγιά στον Παλαμπά Θεσπρωτίας – Εκκένωση του χωριού

otavoice

Unicef – ΠΟΥ: Αίτημα κατάπαυσης πυρός για τον εμβολιασμό 640.000 παιδιών στη Γάζα

otavoice

Τουρκική Εθνοσυνέλευση – Άγριο ξύλο μεταξύ βουλευτών (video)

otavoice

To Κίεβο έδωσε εικόνες για τις «πρώτες ώρες» της εισβολής στο ρωσικό Κουρσκ

otavoice

Επίδειξη ισχύος της Χεζμπολάχ – Εκτοξευτές πυραύλων σε σήρραγες από τον ν. Λίβανο ως τη Συρία

otavoice

Οι τιμές της ενέργειας τον Αύγουστο και η προοπτική για Σεπτέμβριο

otavoice