OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ακραία Τουρκική πρόκληση- Κρατούμενος ο Τζιτζικώστας επί έξι ώρες στη Σμύρνη

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας έφτασε στο λιμάνι της Σμύρνης το πρωί του Σαββάτου και βρέθηκε “κρατούμενος” χωρίς κανένα λόγο,

Σε μία ακόμη ακραία πρόκληση χωρίς προηγούμενο προχώρησαν οι αρχές της Τουρκίας στη Σμύρνη, βάζοντας στο στόχαστρο τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας που είναι και υψηλότατο στέλεχος την Ευρωπαϊκής Ένωσης αφού έχει διατελέσει μέχρι πρόσφατα πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Περιφερειών, ενώ πλεον διατηρεί τη θέση του Αντιπροέδρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες  τις τελευταίες έξι ώρες ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ήταν κρατούμενος στο λιμάνι της Σμύρνης από τις τουρκικές αρχές με διάφορες προφάσεις.

Oι τουρκικές αρχές δεν είχαν εξηγήσει την άρνησή τους, ενώ στην υπόθεση έχουν εμπλακεί πλέον τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (πρόκειται για το τρίτο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό όργανο μετά την Κομισιόν και το Ευρωκοινοβούλιο), όσο και το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας έφτασε στο λιμάνι της Σμύρνης το πρωί του Σαββάτου (05.11.2022) με τη νέα γραμμή που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τα τουρκικά παράλια, για να προεδρεύσει διάσκεψης, ωστόσο βρέθηκε κρατούμενος χωρίς καμία αιτία.

 Η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών αναφέρει:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη και εντελώς καταχρηστική κράτηση και απαγόρευση εισόδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη νωρίτερα σήμερα.

Αναμένουμε από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές να δοθούν άμεσα εξηγήσεις και τις καλούμε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Η ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, καθώς και το Γενικό Προξενείο στη Σμύρνη κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή προβαίνοντας σε σχετικές παραστάσεις προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.»

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού: “Περί… δημοσιογραφίας ο λόγος!”

otavoice

Δ. Μαραθώνος: Μεταφορά τροφίμων και νερών με έμφαση στον Βαρνάβα

otavoice

Ευχές για την εορτή της Παναγίας, του δημάρχου Ζακύνθου και Προέδρου ΠΕΔΙΝ

otavoice

Δ. Μυτιλήνης: Μελέτη για τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου Θερμής

otavoice

Ο Δήμαρχος Ρόδου, για την Γιορτή του Δεκαπενταύγουστου

otavoice

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Δήμο Καλαμάτας

otavoice