OTA VOICE
Uncategorized Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

ΗΠΑ-Βουλή: Μπορεί να κερδίσει ο McCarthy την Πελόζι με μια εύθραυστη πλειοψηφία;

Οι Ρεπουμπλικάνοι οδεύουν προς την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, με περίπου 220 έδρες για το επόμενο έτος. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα δίνει στον αρχηγό της σημερινής μειονότητας (Ρεπουμπλικανοί) της Βουλής, Kevin McCarthy , να προσβλέπει σε μια αναμενόμενη προσπάθεια για να γίνει ο επόμενος αρχηγός της Βουλής, αφαιρώντας το σφυρί από την σημερινή Πρόεδρο της Βουλής, Nancy Pelosi.

Είναι όμως ασφαλής μια τέτοια οριακή πλειοψηφία για να βρεθεί στη θέση του Προέδρου, ο βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων;

Ολόκληρη η Βουλή εκλέγει τον Πρόεδρο. Ο επιτυχών υποψήφιος πρέπει να έχει την απόλυτη πλειοψηφία ολόκληρης της Βουλής. Με άλλα λόγια, 218 ψήφοι αν η Βουλή συγκροτηθεί στους 435. Πρόεδρος δεν είναι μόνο αυτός που κέρδισε τις περισσότερες ψήφους.

Προχωρώντας προς την διεκδίκηση, ο McCarthy θα είχε πιθανώς μια σειρά από 7-10 Ρεπουμπλικάνους βουλευτές που δεν θα τον υποστήριζαν για Πρόεδρο ό,τι κι αν γίνει. Αυτός ο αριθμός θα μπορούσε να αυξηθεί, έτσι η εύθραυστη κια οριακή πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών δεν εγγυάται πως θα εκλεγεί ο McCarthy ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο επιλεγεί και δεν συγκεντρώνει την απόλυτη αποδοχή από το σώμα των “κόκκινων”.

Ο McCarthy μπορεί να είναι σε θέση να κουμαντάρει τις ψηφοφορίες, εφόσον μπορεί να κρατήσει με το μέρος του τον πρώην αντίπαλο βουλευτή Jim Jordan, R-Ohio (θυμηθείτε, ο Jordan έτρεξε εναντίον του Kevin McCarthy για ηγέτης το 2018) και εάν ο Ρεπουμπλικανός από την Καλιφόρνια παραμείνει στην γραμμή χάρη του πρώην προέδρου Τραμπ.

Η Βουλή πρέπει να ψηφίσει επανειλημμένα μέχρι να εκλέξει Πρόεδρο. Η ψηφοφορία για τον Πρόεδρο δεν έχει πάει σε δεύτερη ψηφοφορία από το 1923.

Σχετικά Άρθρα

Μικρή μείωση στο πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ σε σχέση με τον Αύγουστο

otavoice

Π. Γερουλάνος: «Μπορώ να διασφαλίσω την ενότητα του ΠΑΣΟΚ, δεν με κρατάει κανένας»

otavoice

Χ. Δούκας: Το πρόβλημα στη χώρα είναι να αλλάξεις το σύστημα διακυβέρνησης, τα συμφέροντα, τις ελίτ

otavoice

Το Κίεβο εξαπέλυσε κύματα επιθέσεων με στόχο διυλιστήριο και ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς

otavoice

Ευθύμιος Λέκκας: Με φοβίζει η τάση ερημοποίησης, στη Θεσσαλία

otavoice

Θλίψη για το θάνατο του ηθοποιού Δάνη Κατρανίδη

otavoice