OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

ΗΠΑ: Ο Ρον Ντε Σάντις προβάλλει ως ο νέος ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων

Ο Ρον Ντε Σάντις είναι ο νέος ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος

Οι Ρεπουμπλικάνοι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν χωρίς τον Ντόναλντ Τραμπ

Ο μεγαλύτερος νικητής των ενδιάμεσων εκλογών ήταν, χωρίς αμφιβολία, ο κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις, του οποίου η συντριπτική νίκη στην πολιτεία της Φλόριντα κόβει την ανάσα.

Ο μεγαλύτερος χαμένος? Ο Ντόναλντ Τραμπ, του οποίου οι επιλεγμένοι πιστοί υποψήφιοι σε πολλές φυλές αγωνίστηκαν να νικήσουν τους ευάλωτους Δημοκρατικούς. Για άλλη μια φορά, ο πρώην πρόεδρος μπορεί να κόστισε στους Ρεπουμπλικάνους τον έλεγχο της Γερουσίας, σε μια χρονιά που έπρεπε να μην  χάσουν.

Πολλοί θα καταλήξουν, με βάση τα ενδιάμεσα αποτελέσματα του 2022, ότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα είναι έτοιμο να προχωρήσει, χωρίς τον Ντόναλντ Τραμπ ως ηγέτη του.

Ο DeSantis σημείωσε μια νίκη στη Φλόριντα που ήταν μία για τα βιβλία ρεκόρ. Στην κομητεία του Μαϊάμι-Ντέιντ, μια περιοχή την οποία ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κέρδισε με 16 ποσοστιαίες μονάδες το 2020, ο δημοφιλής κυβερνήτης κέρδισε εύκολα. Όχι μόνο το περιθώριο νίκης ήταν εκπληκτικό από μόνο του, αλλά ενίσχυσε επίσης μια αναδυόμενη πραγματικότητα: οι Ισπανόφωνοι ψηφοφόροι μπορεί να μετατοπίζουν τη μακροπρόθεσμη συμμαχία τους στους Ρεπουμπλικάνους.

Ο DeSantis κέρδισε επειδή αγκάλιασε τις πολιτικές του Τραμπ, στάθηκε σταθερός ενάντια στον ξύπνιο όχλο, οδήγησε την πολιτεία του στην πανδημία με λαμπρότητα και, πιο πρόσφατα, διαχειρίστηκε τη φρικτή ζημιά που προκάλεσε ο τυφώνας Ian με μεγάλη ικανότητα. Οι κάτοικοι της Φλόριντα επιβράβευσαν τον δημοφιλή κυβερνήτη επανεκλέγοντάς τον με διαφορά περίπου 19 μονάδων έναντι του αντιπάλου του, του Δημοκρατικού Τσάρλι Κριστ.

Μετά τη νίκη του, ο DeSantis εκφώνησε μια νικηφόρα ομιλία, τοποθετώντας μαρκαδόρους για αυτό που σίγουρα θα είναι μια υποψηφιότητα για πρόεδρος το 2024 και δηλώνοντας: «Μόλις άρχισα να παλεύω».

Από τις πρώτες μέρες των ενδιάμεσων εκλογών, οι επικριτές του Τραμπ κατηγόρησαν τον πρώην πρόεδρο ότι χειραγωγούσε τους διαγωνισμούς με στόχο να χαρίσει το δικό του σήμα αντί να δώσει προτεραιότητα στις θέσεις για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Υποστήριξε υποψηφίους που ήταν προσωπικά πιστοί σε αυτόν και που υποστήριξαν τον ισχυρισμό του ότι η εκλογή του Τζο Μπάιντεν ήταν παράνομη.

Οι Δημοκρατικοί επέκριναν οικτρά εκείνους τους «αρνητές των εκλογών». Ο Τζο Μπάιντεν ταξίδεψε στη χώρα προειδοποιώντας ότι η εκλογή τέτοιων υποψηφίων αποτελούσε «απειλή για τη Δημοκρατία». Παρόλο που οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι αυτό το μήνυμα – και η εκστρατεία του – δεν κατάφερε να υπερνικήσει ζητήματα του τραπεζιού της κουζίνας όπως ο πληθωρισμός και η εγκληματικότητα – οι ψηφοφόροι απομακρύνθηκαν από τους υποψήφιους του GOP που θεωρούσαν ακραίους.

Ο Τραμπ όχι μόνο επέλεξε λιγότερο ικανούς υποψηφίους, αλλά παρακρατούσε επίσης τα τόσο απαραίτητα μετρητά για να χρηματοδοτήσει τις εκστρατείες τους. Ο πρώην πρόεδρος ξεκίνησε τον διαγωνισμό καθισμένος σε ένα σεντούκι που περιείχε περισσότερα από 125 εκατομμύρια δολάρια. Δεν είναι σαφές πόσα ξόδεψε πραγματικά.

Οι ενδιάμεσες εκλογές δεν ήταν ολική αποτυχία για τους Ρεπουμπλικάνους. Φαίνεται ότι έχουν κερδίσει τον έλεγχο της Βουλής, κάτι που θα τους επιτρέψει να βάλουν φρένο στην καταστροφική σοσιαλιστική ατζέντα του Τζο Μπάιντεν. Αλλά το να μην έχουμε εκμεταλλευτεί πλήρως τις βαθμολογίες αποδοχής του Μπάιντεν, τον αυξανόμενο πληθωρισμό, την αχαλίνωτη εγκληματικότητα και τη φρικτή κατάρρευση των νότιων συνόρων μας είναι πέρα ​​για πέρα ​​απογοητευτικό.

Πολλοί πίστευαν ότι θα ηττηθούν οι Δημοκρατικοί που θα συμμετείχαν σε μια τεράστια επαναφορά τις επόμενες εβδομάδες, καθώς προσπαθούσαν να καταλάβουν πώς να επανεκκινήσουν την επωνυμία τους. Αντίθετα, φαίνεται ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα είναι το κόμμα που θα αξιολογήσει πού έκαναν λάθος και θα κουνήσει το δάχτυλο στους υπεύθυνους για ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα.
Ο Τραμπ θα κατηγορηθεί για το έλλειμμα του GOP.

Πηγή foxnews.com

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη πυρκαγιά στον Παλαμπά Θεσπρωτίας – Εκκένωση του χωριού

otavoice

Unicef – ΠΟΥ: Αίτημα κατάπαυσης πυρός για τον εμβολιασμό 640.000 παιδιών στη Γάζα

otavoice

Τουρκική Εθνοσυνέλευση – Άγριο ξύλο μεταξύ βουλευτών (video)

otavoice

To Κίεβο έδωσε εικόνες για τις «πρώτες ώρες» της εισβολής στο ρωσικό Κουρσκ

otavoice

Επίδειξη ισχύος της Χεζμπολάχ – Εκτοξευτές πυραύλων σε σήρραγες από τον ν. Λίβανο ως τη Συρία

otavoice

Οι τιμές της ενέργειας τον Αύγουστο και η προοπτική για Σεπτέμβριο

otavoice