OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Από το Καστελόριζο και τη νήσο Ρω οι Περιφερειάρχες στέλνουν μήνυμα

Το Καστελόριζο και τη νήσο Ρω επισκέφτηκαν σήμερα Σάββατο 26/11 οι περιφερειάρχες μετά την λήξη του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο.

Στόχος της επίσκεψης να σταλεί ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα μετά τις συνεχείς επιθετικές ενέργειες και την πρωτοφανή προσβολή στον  προέδρο της ΕΝΠΕ, Απόστολο Τζιτζικώστα, του οποίου απαγορεύτηκε χωρίς λόγο η είσοδος στην Τουρκία και ενώ εκπροσωπούσε την Ευρωπαική Ένωση.

Τα μέλη της ΕΝΠΕ μαζί με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και το δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη βρέθηκαν στο νησάκι της Ρω όπου  έγινε κατάθεση στεφάνων στον μνημείο της κυράς της Ρω παρουσία της φρουράς του νησιού που έψαλε τον εθνικό ύμνο.

Οι περιφερειάρχες στη συνέχεια μετέβησαν στο Καστελλόριζο όπου θα συναντήσουν τον Δήμαρχο του νησιού, Γιώργο Σαμψάκο και τις τοπικές αρχές.

Στo Καστελλόριζο βρίσκονται οι: Γιώργος Χατζημάρκος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Απόστολος Τζιτζικώστας πρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Πατούλης περιφερειάρχης Αττικής, Κώστας Αγοραστός περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Γιώργος Κασαπίδης περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Νίκας Παναγιώτης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Φάνης Σπανός, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης .

Από την «καρδιά της Ελλάδας», στις εσχατιές της Πατρίδας μας!, αναφέρει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός. 
Στη νήσο Ρω αποτίσαμε φόρο τιμής στη Δέσποινα Αχλαδιώτη, την κυρά της Ρω. Μια σύγχρονη ηρωίδα που για πάνω από μισό αιώνα κράτησε αναμμένο τον φάρο του Ελληνισμού στην ακριτική νησίδα!
Και στο Καστελλόριζο, οι Περιφερειάρχες της χώρας τιμήσαμε τους ακρίτες μας! Η Πολιτεία χρωστάει πολλά και πρέπει να στέργει ιδιαίτερα όσους επιμένουν να φυλούν τις ακρογωνιές της Ελλάδας!

 

Σχετικά Άρθρα

Δ. Κατερίνης: Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή – βελτίωση της οδού Μ. Μηλιάς – Καρυών

otavoice

Π.Δ.Ε: Ο Χ. Μπονάνος στο τουρνουά μπάσκετ 3on3

otavoice

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες του Δήμου Πύργου για ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα

otavoice

Δ.Αμαρουσίου: Αυτοψία Αμπατζόγλου στο έργο Ανακατασκευής και Συντήρησης οδών

otavoice

Συλλυπητήριο μήνυμα Α. Κολιάδη για την απώλεια του πρώην δημάρχου Πάτμου, Γρ. Καμπόσου

otavoice

Δ.Ωραιοκάστρου: Σύμβαση για ανάπλαση της πλατείας Πενταλόφου

otavoice