OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ιταλία-Ίσκια: Αγνοούνται 11 άτομα, 1 νεκρή- Σε έκτακτη ανάγκη η περιοχή

Δυο εκατομμύρια ευρώ για τις πρώτες παρεμβάσεις: θα διατεθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει σήμερα το πρωί στις 11 σε έκτακτη συνεδρίαση για να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την κατολίσθηση της Ίσκιας : «Θα εντοπίσουμε έναν επίτροπο, έναν θεσμικό πρόσωπο ποιος θα μπορούσε να είναι δήμαρχος – είπε το βράδυ ο αρμόδιος για την πολιτική προστασία υπουργός Nello Musumeci – προκειμένου να εγκριθούν τα πιο επείγοντα μέτρα για την αποκατάσταση των πρώτων συνθηκών βιωσιμότητας χωρίς να ακολουθηθούν οι συνήθεις διαδικασίες για την απόκτηση αγαθών και υπηρεσιών “.

Μεταξύ των παρεμβάσεων που ο Musumeciαπαριθμεί «την επισκευή κάποιων αποκλεισμένων δρόμων, προσωρινή στέγαση, ζεστά γεύματα και ότι άλλο χρειαστεί». Ήταν ο επικεφαλής του τμήματος, Fabrizio Curcio, ο οποίος όρισε πρόσφατα το κείμενο της πράξης που θα υποβληθεί στην κυβέρνηση για εξέταση: ειδοποιήθηκαν οι υπουργοί.

Η Eleonora Sirabella είναι μια 31χρονη Ιταλίδα, το πρώτο επιβεβαιωμένο θύμα της κατολίσθησης της Ίσκιας, ενώ η έρευνα για τους 11 αγνοούμενους συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας . Δεκατρείς τραυματίες. Ο επικεφαλής της πολιτικής προστασίας, Curcio, καλεί για προσοχή για τις επόμενες 48 ώρες. Ως εκ τούτου, έχει διευθετηθεί η ασφαλής εκκένωση περίπου 200 ατόμων. Αμηχανία στην κυβέρνηση για την γκάφα του Σαλβίνι, που έσπευσε να ανακοινώσει οκτώ νεκρούς.

 Γεωλόγοι: «Ποτέ τόσο πολύ νερό, αλλά αυτό το νησί της σκόνης είναι ένα εργοστάσιο κατολισθήσεων»
«Δεν έχουμε μετρήσει ποτέ έτσι τη βροχή».

Η Paola Salvati του ερευνητικού ινστιτούτου για την υδρογεωλογική προστασία του Cnr εξετάζει τους αριθμούς του μετρητή βροχής Casamicciola. «Συλλέγει δεδομένα εδώ και είκοσι χρόνια, αλλά δεν είχε αγγίξει ποτέ 50 mm σε μία ώρα, όπως χθες το βράδυ μεταξύ 4 και 5. Ούτε 120 mm σε έξι ώρες: έβρεχε τόσο πολύ από τα μεσάνυχτα και τις έξι το πρωί».

Σχετικά Άρθρα

«Σχέδιο Μάρσαλ» για την ΕΕ προτείνει ο Μάριο Ντράγκι

otavoice

H εξειδίκευση των οικονομικών εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

otavoice

Ρωσία: Δεν αρνείται ότι προμηθεύτηκε βαλλιστικούς πυραύλους από το Ιράν

otavoice

Ιράν: Στο Ιράκ η πρώτη επίσκεψη στο εξωτερικό του νέου προέδρου Μασούντ Πεζεσκιάν

otavoice

Μαρόκο: Τουλάχιστον 11 νεκροί από πλημμύρες στο νότο

otavoice

Συρία: Τουλάχιστον 7 νεκροί από πλήγματα του Ισραήλ εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων

otavoice