OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Οι καιρικές συνθήκες ή ο Έντι Ράμα ακύρωσαν την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Βόρειο Ήπειρο;

Ερωτηματικά υπάρχουν για την αναβολή της προγραμματισμένης και πολυδιαφημισμένης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στα χωριά της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Ο κ. Μητσοτάκης επρόκειτο χθες να επισκεφτεί τη Χειμάρα, τη Λειβαδιά και τη Δερβιστάνη αλλά την τελευταία στιγμή ανακοινώθηκε πως λόγω καιρικών συνθηκών ήταν αδύνατο να πετάξει το ελικόπτερο με το οποίο θα πραγματοποιούσε την επίσκεψη του.

Όμως μια δήλωση του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα ήρθε να ρίξει σκιές στην αναβολή μιας τόσο σημαντικής για τον ελληνισμό επίσκεψης. “Ελπίζω να βρείτε χρόνο να επισκεφθούμε μαζί την Ελληνική Εθνική Μειονότητα”, ανέφερε ο κ. Ράμα.

Αυτό το “να επισκεφθούμε μαζί” δείχνει ξεκάθαρη πρόθεση της αλβανικής πλευράς να μην επισκεφθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός μόνος του τα ελληνικά χωριά της Βορείου Ηπείρου, αλλά να υπάρχει η παρουσία τους σε κάθε βήμα για να δείξουν πως ¨κουμάντο” κάνουν μόνο αυτοί. 

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης στις επίσημες δηλώσεις ανέφερε και αυτός πως θα επιθυμούσε η επίσκεψη του να πραγματοποιηθεί στο μέλλον με την παρουσία του Έντι Ράμα. “Και φυσικά λυπάμαι που δεν θα μπορέσω να επισκεφτώ τη μειονότητα αύριο, λόγω ανησυχίας που έχει εκφραστεί από τους πιλότους μας για τις καιρικές συνθήκες. Αλλά ίσως αυτό να μας δώσει την ευκαιρία σύντομα να πάμε μαζί”, είπε κατά λέξη.

Αν πραγματικά ο λόγος της ακύρωσης της επίσκεψης Μητσοτάκη είναι η απαίτηση Ράμα, τότε μιλάμε για ένα τεράστιο διπλωματικό φιάσκο και μια εθνική υποχώρηση που δεν έχει προηγούμενο.

Ακόμη και η συγνώμη Ράμα για το θέμα της εξαπάτησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την είσοδο της στο ευρώ, απευθύνθηκε προς την σημερινή Ελλάδα. Στην ουσία δεν υπάρχει καμιά συγνώμη αλλά ένας διπλωματικός εμπαιγμός.

Επί λέξη ο Αλβανός πρωθυπουργός για το θέμα της εξαπάτησης ανέφερε: “Λυπάμαι για κάτι που άκουσα, ότι εγώ είπα κάποια περίεργα πράγματα για την Ελλάδα, για το πώς πέτυχε κάποια πράγματα- θα πάμε πίσω στην εποχή της Τροίας ίσως- αλλά δεν είναι κάτι που αφορά το παρόν και δεν αφορούσε σε καμιά περίπτωση τη σημερινή Ελλάδα.”…. Δεν αφορά το παρόν και την σημερινή Ελλάδα, είναι σαφές.

Την  ίδια ώρα η Ελλάδα επιμένει να στηρίζει σε όλα τα επίπεδα την Αλβανική πλευρά ακόμη και στην περίπτωση που η Γαλλία κατέθεσε σοβαρές ενστάσεις για την ενταξιακή της προοπτική. Ακόμη και για την περίπτωση της εν ψυχρώ δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα από τις αλβανικές αρχές, δεν πήραμε καμιά απάντηση και δεν έχει αποδοθεί μέχρι σήμερα δικαιοσύνη. Απεναντίας συνεχίζεται το κλίμα εκφοβισμού.

Σχετικά Άρθρα

Ιαπωνία: Ο Σιγκέρου Ισίμπα νέος αρχηγός στο κυβερνών κόμμα και επόμενος πρωθυπουργός

otavoice

Διπλωματική λύση στον Λίβανο; – Οι πρώτες ενδείξεις δεν είναι θετικές

otavoice

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητάει την επαναφορά στο Δημόσιο του 13ου και 14ου μισθού

otavoice

Viral ο ηγέτης της Αϊτής – Ήπιε νερό από την… κανάτα μιλώντας στον ΟΗΕ

otavoice

Ερευνητές χαρτογράφησαν τον τρόπο με τον οποίο οι καρκινικοί όγκοι εξαπλώνονται στο σώμα

otavoice

Kαιρός: Καλοκαιρία και ζέστη – Μεταβολή από Κυριακή, με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

otavoice