OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

ΗΠΑ-βουλευτής Frank Pallone: Θα εργάζομαι να αποτραπεί η πώληση των F-16 στην Τουρκία

Μέτωπο κατή της Τουρκίας σε Αμερικανική Βουλή και Κογκρέσο. Στοιχισμένοι πίσω από τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων γερουσιαστή Μπόμπ Μενέντεζ, βουλευτές και γερουσιαστές σηκώνουν τείχος απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, στην καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Δημοκρατικός βουλευτής Φράνκ Παλόουν (Frank Pallone) από το Νιού Τζέρσει που σταθερά είναι απέναντι στα σχέδια της Άγκυρας, επανέλαβε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να επιτρέψουν την πώληση των μαχητικών F-16 στην Τουρκία και πως θα συνεχίσει στο πλευρό του Μενέντεζ να εργάζεται για αυτό.

Η Τουρκία με πυροτεχνήματα προσπαθεί να πραπλανήσει το εσωτερικό της χώρας της ότι άλλαξε το στάτους στα εξοπλιστικά με τις ΗΠΑ και πως επίκειται η πώληση των F-16. Κάτι τέτοιο είναι στη σφαίρα της φαντασίας και κρυφός πόθος της τουρκικής πλευράς, αφού από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού το μήνυμα από επίσημα χείλη είναι ξεκάθαρο. Καμιά πώληση, καμιά αλαγγή στο καθεστώς των κυρώσεων  του νόμου CAATSA.

Αναλυτικά η δήλωση του αμερικανού βουλευτή στο Twitter:

Συμφωνώ απόλυτα με τον @SFRCdems. (Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων) Το Κογκρέσο πρέπει να χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο εργαλείο για να αποτρέψει την πώληση F-16 στην Τουρκία. Θα συνεχίσω να εργάζομαι με τον Πρόεδρο Menendez και τους άλλους συναδέλφους μου για να σταματήσει η πιθανή βοήθεια των ΗΠΑ για την Αμυντική Βιομηχανία στο καθεστώς Ερντογάν που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα.
I strongly agree with @SFRCdems. Congress must use every tool available to prevent the sale of F-16s to Turkey. I will continue to work with Chair Menendez and my other colleagues to halt potential US security assistance to the human rights abusing Erdogan regime.

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδικάστηκε για δωροδοκία

otavoice

Εκλέχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι 14 Αντιπρόεδροί του

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice