OTA VOICE
Uncategorized Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Στο χορό των Ρίχτερ η Λέσβος- Νέα ισχυρή δόνηση 4,7

Νέος ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στην Λέσβο νωρίς το πρωί ενώ είχε προηγηθεί ο σεισμός των 4,9 Ρίχτερ και αρκετοί μετασεισμοί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 Ρίχτερ, με επίκεντρο 3 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά του Μανταμάδου, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 17,3 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δεν έχουν αναφερθεί ζημιές παρά μόνο κάποιες κατολισθήσεις βράχων στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

«Η συγκεκριμένη περιοχή δίνει σεισμούς και είναι γνωστό το ρήγμα. Ο σεισμός των 4,9 Ρίχτερ έγινε αισθητός και στην Τουρκία». «Παρακολουθούμε το φαινόμενο» σχολίασε ο καθηγητής και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας.

Σε δήλωση του ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος ο οποίος αυτή την ώρα είναι καθοδόν προς τα σημεία όπου έχουν σημειωθεί τα προβλήματα ανέφερε « Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου είναι σε ετοιμότητα και έχει γίνει επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο και με τον καθηγητή κ. Ε. Λέκκα. Η Επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου θα συνεδριάσει τις αμέσως επόμενες ώρες για περαιτέρω ενημέρωση. Για ότι νεότερο θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση από τον Δήμο».

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη πυρκαγιά στον Παλαμπά Θεσπρωτίας – Εκκένωση του χωριού

otavoice

Unicef – ΠΟΥ: Αίτημα κατάπαυσης πυρός για τον εμβολιασμό 640.000 παιδιών στη Γάζα

otavoice

Τουρκική Εθνοσυνέλευση – Άγριο ξύλο μεταξύ βουλευτών (video)

otavoice

To Κίεβο έδωσε εικόνες για τις «πρώτες ώρες» της εισβολής στο ρωσικό Κουρσκ

otavoice

Επίδειξη ισχύος της Χεζμπολάχ – Εκτοξευτές πυραύλων σε σήρραγες από τον ν. Λίβανο ως τη Συρία

otavoice

Οι τιμές της ενέργειας τον Αύγουστο και η προοπτική για Σεπτέμβριο

otavoice