OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Qatargate: Το ευρωκοινοβούλιο επανεξετάζει ταξίδια και νόμους

Η επικεφαλής του κοινοβουλίου της ΕΕ Μετσόλα δεσμεύεται να επανεξετάσει τους νόμους και τα ταξίδια σε αναζήτηση αθέμιτης επιρροής

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιοθα επανεξετάσει τα αδήλωτα ταξίδια ευρωβουλευτών και κομμάτια της νομοθεσίας, που ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί αδικαιολόγητα ως αποτέλεσμα της πολιτικής θύελλας που ξέσπασε στις Βρυξέλλες από το σκάνδαλο διαφθοράς», δήλωσε η Πρόεδρος Ρομπέρτα Μετσόλα.

«Ψάχνουμε τα πάντα», είπε στο Euronews και πρόσθεσε: «Εξετάζουμε ταξίδια που έχουν εγκριθεί, εξετάζουμε ταξίδια που δεν έχουν δηλωθεί. Εξετάζουμε τη διαδικασία υποβολής τροπολογιών, χρονοδιαγράμματα, τον τρόπο διαπραγμάτευσης των ψηφισμάτων».

Η έρευνα, που ξεκίνησαν οι βελγικές αρχές, έριξε φως στο προηγούμενο νομοθετικό έργο, συμπεριλαμβανομένης της ψηφοφορίας της επιτροπής στις αρχές Δεκεμβρίου που ενέκρινε την απελευθέρωση του καθεστώτος βίζα για το Κατάρ και το Κουβέιτ, καθώς και μια σειρά από αμειβόμενες επισκέψεις πολλών ευρωβουλευτών στην περιοχή του Κόλπου.

Η κ. Μετσόλα είπε ότι θα έπρεπε να ηχήσουν νωρίτερα τα όποια καμπανάκια.

«Πρέπει να είμαστε περισσότερο συνειδητοποιημένοι», είπε και πρόσθεσε: «Και αυτό θα πω σε όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στα μέλη του προσωπικού: εάν δουν κάτι που δεν είναι σωστό, κάτι πρέπει να πουν και κάτι πρέπει να γίνει».

Σχεδόν ένα μήνα από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο διαφθοράς, οι Βρυξέλλες προσπαθούν να διαχειριστούν τις αποκαλύψεις από το παράνομο λόμπι σχετικά με το Κατάρ σε συνδυασμό με ένα δίκτυο τουλάχιστον τεσσάρων ατόμων, μεταξύ των οποίων η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή και ο σύντροφος της Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Σχετικά Άρθρα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας ενάντια στο νομοσχέδιο για Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση

otavoice

Αλλεπάλληλοι και μυστηριώδεις εκτροχιασμοί τρένων στη Ρωσία

otavoice