OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Νέα Σμύρνη- Κλαίρη Δεληγιάνννη: “Δεν θα αγγίξει κανείς τα σχολεία της Εστίας”

“Είμαι περήφανη που η Νέα Σμύρνη έχει παιδιά που αγωνιούν και διεκδικούν. Δηλώνω απερίφραστα ότι δεν θα πειράξει κανείς τα σχολειά σας. Δεν θα κλείσουν , δεν θα μεταφερθούν , δεν θα ξεριζωθούν, θα παλέψω μαζί σας, θα παλέψει όλο το δημοτικό συμβούλιο και δεν θα αγγίξει κανένας τα σχολεία της Εστίας”. 

Αυτά δήλωσε στους συγκεντρωμένους μαθητές των σχολείων της Εστίας η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και υποψήφια δήμαρχος Νέας Σμύρνης Κλαίρη Δεληγιάννη, με αφορμή την αναστάτωση που έχει προκαλέσει το ενδεχόμενο να υπάρξει λουκέτο στις σχολικές μονάδες.

Το 6ο Νηπιαγωγείο καθώς και το 8ο Γυμνάσιο με το 7ο Λύκειο, που συστεγάζονται, κινδυνεύουν με αναστολή λειτουργίας, καθώς οι ιδιοκτήτες των κτιρίων βρίσκονται σε αντιδικία με τον δήμο λόγω χρεών ή ασαφούς ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί δίνουν αγώνα για να αποτρέψουν μια κακή εξέλιξη σε μια πόλη που όπως πολλές αντιμετωπίζει σοβαρό στεγαστικό πρόβλημα στις βαθμίδες εκπαίδευσης.

«Όλα αυτά τα χρόνια, τα παιδιά έχουν χρησιμοποιηθεί ως μοχλός πίεσης προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση για αμιγώς κερδοσκοπικούς λόγους αφού το ακίνητο εδράζεται επί της κεντρικής πλατείας της Νέας Σμύρνης. Το υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίζει την κατάσταση ως ένα κτιριακό ζήτημα που δεν το αφορά, η Περιφέρεια απλώς παρατηρεί, ο δήμος και η ΕΣΤΙΑ έχουν τραβήξει τη νομική οδό. Πάντως, όλοι οι δημόσιοι φορείς είναι κοινωνοί αυτής της συνθήκης για μία εικοσαετία, είτε αγνοώντας συστηματικά είτε εκμεταλλευόμενοι το έμψυχο υλικό των σχολείων αυτών, δηλαδή τα παιδιά»  τονίζει ο Κώστας Τσουκαλάς, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Λυκείου.

Σχετικά Άρθρα

Η ΔΕ Κασσάνδρας σφράγισε τις δύο πισίνες της μοιραίας κατασκήνωσης

otavoice

Δήμαρχος Βριλησσίων: Καμιά συνδρομή από την Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας

otavoice

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice