OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ισχυρός σεισμός 5.9 Ρίχτερ ανοιχτά της Ρόδου

Αισθητός και στην Κρήτη

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 14:37 το μεσημέρι της Τετάρτης (25.01), σε θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Ρόδου σε απόσταση 58 χλμ. από την Λίνδο, με το εστιακό βάθος στα 22 χιλιόμετρα.

Νωρίτερα, στην αρχική του εκτίμηση το Γεωδυναμικό είχε υπολογίσει τον σεισμό σε 5,7 Ρίχτερ.

Ο σεισμός προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους στην Ρόδο, χωρίς όμως να έχουν αναφερθεί ζημιές.  Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και σε άλλα νησιά των Δωδεκανήσων, καθώς και στην Κρήτη.

Ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε τα εξής: «Δεν έχουμε ζημιές από τον σεισμό. Είναι γνωστό ρήγμα. Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης «είναι στην τάφρο του Στράγωνα, αρκετά μακριά από τη Ρόδο».

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορίο Ειδήσεων, ο διδάκτωρ σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος δηλώνει πως σύμφωνα με την τελική μέτρηση, ο πολύ ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε ανοιχτά της Ρόδου ήταν μεγέθους 5,9 Ρίχτερ. Ευτυχώς, τόνισε, που το επίκεντρό του ήταν στη θάλασσα, 58 χλμ. νοτιοανατολικά της Λίνδου. «Έγινε έντονα αισθητός σε ολόκληρο το νησί και στην ευρύτερη περιοχή. Είναι νωρίς ακόμη να κάνουμε εκτιμήσεις», πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.

 

Σχετικά Άρθρα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα αθλήτρια στίβου θετική σε έλεγχο ντόπινγκ

otavoice

Οι παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος – Τα πιθανά σενάρια και οι αντιδράσεις

otavoice

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας ενάντια στο νομοσχέδιο για Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση

otavoice

Αλλεπάλληλοι και μυστηριώδεις εκτροχιασμοί τρένων στη Ρωσία

otavoice