OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Νέο δελτίο ΕΜΥ – Πυκνές χιονοπτώσεις στην Αττική τα ξημερώματα Δευτέρας

Χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρός παγετόςθυελλώδεις άνεμοι και κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ώρες.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων xιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

1) Την Κυριακή (05/02/2023)

α. Στα νησιά του βορείου Αιγαίου, τη Χαλκιδική και τη Θράκη. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες στη Χαλκιδική και τη Θράκη θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση.

β. Στις Σποράδες, στη Θεσσαλία (ιδιαίτερα στην ανατολική Μαγνησία), στην Εύβοια και στην ανατολική Στερεά. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά περιόδους πυκνές και θα σημειωθούν ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

γ. Από το απόγευμα στις Κυκλάδες (κυρίως στα ορεινά) καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης όπου θα είναι κατά περιόδους πυκνές.

 

δ. Καταιγίδες χιονιού θα εκδηλώνονται στις ανατολικές θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

ε. Ειδικά για την Αττική πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, εντός του αστικού ιστού. Οι χιονοπτώσεις θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τη Δευτέρα θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές.

Δείτε live την εξέλιξη του καιρού από το windy.com

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε από την Πολιτική Προστασία στους κατοίκους της Αττικής προειδοποιώντας τους για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην περιοχή τους και καλώντας τους να περιορίσουν δραστικά τις μετακινήσεις τους.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Μήνυμα για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην περιοχή σας. Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

 

Κλειστά τα δικαστήρια αύριο, Δευτέρα, και μεθαύριο, Τρίτη, σε Αθήνα, Πειραιά, Θήθα, Λειβαδιά και Χαλκίδα

Κλειστά θα παραμείνουν τα δικαστήρια αύριο Δεύτερα (6/2) και Τρίτη (7/2) στην Αττική (Αθηνών- Πειραιώς) και Βοιωτία (Θήβα- Λειβαδιάς και Ευβοιας (Χαλκίδας) της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Ειδικότερα, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωδνταστίνου Τσιάρα «αναστέλλεται λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για το χρονικό διάστημα της 6ης και 7ης Φεβρουαρίου 2023 η λειτουργία όλων των δικαστηρίων της περιφέρειας Αττικής (Αθηνών- Πειραιώς) και των περιφερειακων Ενοτήτων Βοιωτίας (Θήβών- Λειβαδιάς) και Ευβοιας (Χαλκίδας) της εριφέρειας Στερεάς Ελλάδος»

Κλειστά θα είναι αύριο, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, όλα τα καταστήματα στη βόρεια και στη βορειοανατολική Αττική, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης το μεσημέρι της Κυριακής.

Κατ’ εξαίρεση θα μπορούν να λειτουργούν μέχρι τις 18:00, τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων και σούπερ μάρκετ, τα πρατήρια καυσίμων και τα καταστήματα πώλησης εργαλείων και αλυσίδων χιονιού για τα οχήματα.

Η απόφαση αφορά τις εξής περιοχές: Άγιο Στέφανο, Άνοιξη, Σταμάτα, Δροσιά, Κηφισιά, Εκάλη, Θρακομακεδόνες, Λυκόβρυση, Κεφαλάρι, Αγία Παρασκευή, Αχαρνές, Μαρούσι, Πεντέλη, Νέα Ερυθραία, Βαρυμπόμπη, Τατόι, Πεύκη, Ηράκλειο, Χολαργό, Ολυμπιακό Χωριό, Παπάγου, Φιλοθέη, Ψυχικό, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Μελίσσια, Γέρακα, Παλλήνη, Σπάτα, Κορωπί και Μαρκόπουλο.

Παράλληλα, απαγορεύεται από ώρα 18:00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές.

Σχετικά Άρθρα

«Ψηφιακό βραχυκύκλωμα»: Προβληματισμός, πότε θα ξεπεραστεί και αν ξανασυμβεί

otavoice

ΥΠΕΝ: Η Ελλάδα μείωσε κατά 70% τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παράνομες χωματερές

otavoice

Microsoft: «Λύθηκε το πρόβλημα» – Συγγνώμη για το χάος ζητάει η Crowdstrike

otavoice

Τουρκικές απειλές για Κύπρο: «Μην με καλείς τόσο από καρδίας, μπορεί να έρθω ξαφνικά ένα βράδυ…»

otavoice

Βόρεια Κορέα – Ρωσία: Ενισχύονται οι διμερείς στρατιωτικές συμφωνίες

otavoice

Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο νότιο τμήμα του Περού – Aισθητός σε Χιλή και Αργεντινή

otavoice