OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

ΗΠΑ: Το μυστήριο με τις καταρρίψεις ιπτάμενων αντικειμένων, «αγνώστου ταυτότητας»

Την Κυριακή (12/2) η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ προχώρησε στην κατάρριψη ενός ακόμη «αντικειμένου» που βρισκόταν στον εναέριο χώρο πάνω από την λίμνη Χουρόν, στις «Μεγάλες Λίμνες» που βρίσκονται στα ανατολικά σύνορα με τον Καναδά. Η κατάρριψη έγινε με εντολή του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στις 14.42 τοπική ώρα.

Εκείνη την ώρα το αντικείμενο ίπτατο στα 20.000 πόδια (6.100 μ.), σε ύψος που χρησιμοποιείται από τις πολιτικές αερομεταφορές. Οι πληροφορίες θέλουν να περιγράφεται ως «οκταγωνικό», με κάποιου είδους «σχοινιά» να κρέμονται από αυτό, αλλά χωρίς να υπάρχει κάποιο εμφανές φορτίο που μεταφέρει, σύμφωνα με αξιωματούχο των ΗΠΑ που μίλησε ανώνυμα στο Reuters. Αναμένεται πλέον η ανάσυρση συντριμμιών, πιθανώς από τα νερά στην καναδική πλευρά της Χούρον, προκειμένου να διακριβωθεί η φύση του, η προέλευσή του κ.τ.λ.

Πρόκειται για την τρίτη κατάρριψη ιπτάμενου αντικειμένου που χαρακτηρίζεται «αγνώστου ταυτότητας», μετά τις δύο που προηγήθηκαν την Παρασκευή (10/2) στις βόρειες ακτές της Αλάσκας και το Σάββατο (11/2) στο Γιούκον του Καναδά. Τα συμβάντα αυτά είδαν το φως της δημοσιότητας μία εβδομάδα μετά την κατάρριψη το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου του μπαλονιού που είχε διασχίσει τις ΗΠΑ και η Κίνα το χαρακτήρισε μετεωρολογικό μπαλόνι, ενώ οι ΗΠΑ μιλούν για συστήματα που κατασκόπευαν την επικράτειά της.

Τα τρία «αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα» φέρονται να πετούσαν σε σημαντικά χαμηλότερο ύψος σε σχέση με το κινεζικό μπαλόνι και να έχουν πολύ μικρότερο μέγεθος και ασαφή σκοπό.

Ο επικεφαλής της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ Γκλεν Βαν Χερκ σε δηλώσεις τους ξεκαθάρισε ότι δεν έχει προσδιοριστεί επαρκώς η φύση τους, ο τρόπος που χρησιμοποιούν για να μένουν στον αέρα, ή το από πού προήλθαν. «Υπάρχει λόγος που τα χαρακτηρίζουμε “αντικείμενα” και όχι μπαλόνια», όπως είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουν εξωγήινη προέλευση, τροφοδοτώντας ακόμη και τα πιο ακραία σενάρια. «Θα αφήσουμε τις υπηρεσίες πληροφοριών και την κοινότητα της αντικατασκοπείας να τα διευκρινίσουν αυτά», είπε ο Βαν Χερκ. Ανώνυμες πηγές από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, πάντως, με δηλώσεις τους υπό καθεστώς ανωνυμίας, διευκρίνισαν ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε ένδειξη περί εξωγήινης προέλευσης.

Σχετικά Άρθρα

Πάνω από 50 ρουκέτες έριξε η Χεζμπολάχ στο Βόρειο Ισραήλ

otavoice

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορία κινδύνου 4 για σήμερα

otavoice

Λίβανος: Τουλάχιστον εννέα νεκροί μετά από αεροπορική επίθεση του Ισραήλ

otavoice

Ουκρανία: Κατάρριψη 14 ρωσικών drones – Το Κίεβο χρησιμοποιεί δυτικούς πυραύλους καταγγέλλει η Ρωσία

otavoice

ΕΟΔΥ: Σε καθεστώς υγειονομικής επιτήρησης η Ηλεία

otavoice

Τουρκία: Μάχη με τις φλόγες για τρίτη μέρα στο Κορδελιό της Σμύρνης

otavoice