OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Σε κλίμα οδύνης το Νότιο Αιγαίο αποχαιρέτησε το Νεκτάριο Σαντορινιό

Σε κλίμα οδύνης συγγενείς, φίλοι και σύντροφοι αποχαιρετούν στη Ρόδο τον βουλευτή Νεκτάριο Σαντορινιό, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο.

Η τελετή πραγματοποιείται στο Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο κέντρο της πόλης, παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  Αλέξη Τσίπρα και πολλών στελεχών.

Τη Βουλή των Ελλήνων εκπροσωπεί ο πρόεδρος  Κωνσταντίνος Τασούλας και την κυβέρνηση ο υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Ο Νεκτάριος ήταν ένας από τους πιο αποτελεσματικούς υπουργούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Και ίσως ένας από τους καλύτερους υπουργούς Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής που έχει περάσει από αυτό το υπουργείο. Δε το λέω σήμερα Νεκτάριε, το είπα πολλές φορές γιατί αυτή ήταν η αλήθεια. Και τη τελευταία φορά που το είπα δημόσια, το καλοκαίρι που μας πέρασε, γύρισες και μου είπες υπερβάλω. Δεν είναι υπερβολή, είναι η αλήθεια. Που η σεμνότητά σου δεν άφηνε καν να ειπωθεί» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αποχαιρετώντας τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας.

«Νεκτάριε με τη ζωή σου μας έμαθες να αγαπάμε τους ανθρώπους και να παλεύουμε για το δίκιο. Με το φευγιό σου, μας έμαθες παλεύουμε για τη ζωή και να αψηφάμε το θάνατο. Μέχρι το τέλος.

Σου υποσχόμαστε ότι και εμείς θα παλέψουμε μέχρι το τέλος. Στις μάχες μας, θα αγωνιζόμαστε και για σένα. Στις λύπες, θα στεναχωριόμαστε και για σένα. Στις χαρές μας θα χαμογελάμε και για σένα. Θα είσαι δίπλα μας. Παρών, για πάντα. Καλό σου ταξίδι, σύντροφε αγαπημένε» σημείωσε με συγκίνηση στον επικήδειο του ο Αλέξης Τσίπρας.

Μεταξύ των βουλευτών που έφθασαν στον ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ήταν οι πρώην υπουργοί, Νίκος Παπάς, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Γιώργος Κατρούγκαλος, Χρήστος Σπρίτρζης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Ευάγγελος Αποστολάκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Αλέξης Χαρίτσης,  πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλων κομμάτων, τους οποίος υποδέχθηκαν ο πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης και ο γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ στα Δωδεκάνησα κ. Αποστολιδης.

Παρών ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου Αντώνης Καμπουράκης, δήμαρχοι από Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, καθώς και πρόεδροι επιμελητηρίων, φορέων, συλλόγων και πολλοί πολίτες.

Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζεται η ουκρανική προέλαση στο Κουρσκ

otavoice

Προειδοποιεί την Ευρώπη ο ΠΟΥ: Αναμένονται περισσότερα κρούσματα «ευλογιάς των πιθήκων»

otavoice

Η Ρωσία απομάκρυνε εσπευσμένα χιλιάδες κατοίκους από την περιφέρεια Κουρσκ

otavoice

Με κατάνυξη και λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Επίκεντρο η Τήνος

otavoice

Mpox: Ο ΠΟΥ κηρύσσει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού διεθνώς

otavoice

Δεκαπενταύγουστο με 40άρια και ισχυρά μελτέμια – Η πρόγνωση ανά περιοχή

otavoice