OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Στο Σύνταγμα οι καλλιτέχνες εν εναμονή της νομοθετικής ρύθμισης

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι καλλιτέχνες που πραγματοποιούν νέα 24ωρη απεργία και πορεία  στην πλατεία Συντάγματος,  εν αναμονή της νομοθετικής ρύθμισης που ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των καλλιτεχνών την περασμένη Τετάρτη.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης είπε από το βήμα της Βουλής απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή, ότι σήμερα ανακοινώνεται η μισθολογική ρύθμιση για τους καλλιτέχνες, αλλά υπάρχει έντονη αμφιβολία ότι θα δουν μια νομοθετική ρύθμιση που θα ικανοποιεί τα αιτήματα τους.

Επισημαίνεται ότι, ήδη, το ΣΕΗ έχει εκφράσει επιφυλάξεις καθώς θεωρεί ανησυχητική τη δήλωση του πρωθυπουργού με την οποία υποστήριζε ότι με την τροπολογία που έχει ήδη ψηφιστεί «είμαστε στο σημείο το οποίο ίσχυε πριν γίνει όλη αυτή η μεγάλη κινητοποίηση από πλευράς καλλιτεχνών».

Το ΣΕΗ επισημαίνει ότι αυτό δεν ισχύει και η τροπολογία «όχι μόνο δεν μας γυρίζει στο σημείο που ήμασταν πριν την υπογραφή του ΠΔ, αλλά είναι ιδιαιτέρως προβληματική».

Σχετικά Άρθρα

Η Γιαέλ Μπραούν – Πιβέ, επανεξεξελέγη πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης

otavoice

Μπανγκλαντές: Στους 32 οι νεκροί στις φοιτητικές διαδηλώσεις

otavoice

Παρίσι 2024: Το Ολυμπιακό Χωριό άνοιξε – Έφτασαν οι πρώτες αποστολές

otavoice

Washington Post: Ο Ομπάμα πιστεύει πως ο Μπάιντεν πρέπει να επαναξετάσει την υποψηφιότητα του

otavoice

Η Ενέργεια και η Κυκλική Οικονομία στο επίκεντρο της 88ης ΔΕΘ

otavoice

Πώς η ΑΑΔΕ εξάρθρωσε διεθνές κύκλωμα φοροδιαφυγής από 287 κινέζικες επιχειρήσεις

otavoice