OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμαρχος Τήλου: Τουρκικό πλοίο προσάραξε στο νησί- Κίνδυνος ρύπνασης

Έκκληση για άμεση παρέμβαση των ελληνικών αρχών απεύθυνε η δήμαρχος Τήλου Μαρία Καμμά, με αφορμή την προσάραξη τουρκικού πλοίου στο νησί και τον άμεσο κίνδυνο να υποστεί οικολογική καταστροφή από διαρροή καυσίμων ή φορτίου ( που είναι άγνωστο τι περιέχει).

Σε δήλωση της ανέφερε:

Τουρκικό πλοίο προσάραξε στο νησί της Τήλου σήμερα το πρωί. Αυτό που μας προβληματίζει είναι η αδράνεια για τα μέτρα προστασίας τυχόν οικολογικής καταστροφής… έχουμε ήδη κάνει τις κινήσεις μας ως δημοτική αρχή αλλά μας προβληματίζει η καθυστέρηση…

Η κ. Καμμά έχει στείλει ήδη επιστολές στα Λιμεναρχεία της Τήλου και της Ρόδου, από τα οποία ακόμα δεν έχει λάβει κάποια ενημέρωση, ενώ με δική της πρωτοβουλία επικοινώνησε με ιδιωτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της απορρύπανσης προκειμένου να έχει μια εικόνα του τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση που χρειαστεί.

Επίσης η δήμαρχος Τήλου επιβεβαίωσε ακόμη ότι ένα δεύτερο τουρκικό πλοίο βρίσκεται στο 1 ναυτικό μίλι από το νησί.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πρόκειται για φορτηγό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με 17 άτομα πλήρωμα με σημαία Τουρκίας προσάραξε στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Τήλου χωρίς μέχρι στιγμής να αναφερθεί κάποιος τραυματισμούς ούτε εισροή υδάτων.

Πρόκειται για το MED CERKEZKOY και όλα τα μέλη του πληρώματος είναι Τούρκοι. Το πλοίο απέπλευσε από Πειραιά για τον λιμένα Λαττακεια Συρίας έμφορτο με εμπορευματοκιβώτια. Είναι 146 μέτρα.

Στο σημείο βρίσκονται δύο πλωτά του λιμενικού, ενώ σπεύδει και ρυμουλκό. Οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ καλές και αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα βύθισής του. Δεν έχει παρατηρηθεί για την ώρα ρύπανση, αλλά το πλοίο έχει πάρει ελαφρά κλίση και υπάρχει έντονη ανησυχία.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Αποκομιδή υπόγειων κάδων ανακύκλωσης από ΕΔΣΝΑ και Περιφέρεια

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Επιχειρηματικές συνεργασίες στην ημερίδα για τις Ελληνογερμανικές σχέσεις

otavoice

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών δημιουργείται στον Δήμο Αγ.Βαρβάρας

otavoice

Δ. Κουρέτας για πανώλη: “Να κηρυχθεί η Θεσσαλία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης”

otavoice

Δ. Ωραιοκάστρου: Μέτρα για την προστασία των αδέσποτων ζώων από τον καύσωνα

otavoice

Δ.Κηφισιάς: Με πρωταγωνιστές τα παιδιά, η φετινή Γιορτή του Καλοκαιρινού Παιδότοπου

otavoice