OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Τρείς και ο κούκος- Ορίστηκε η περιβότητη επιτροπή διερεύνησης για τα Τέμπη

Λίγα 24ωρα μετά την τραγωδία των Τεμπών, ενώ ακόμη δεν έχουν ανασυρθεί και δεν έχουν ταυτοποιηθεί οι σοροί των δεκάδων θυμάτων και μέσα σε ένα πεδίο υποσχέσεων για απόδοση ευθυνών ανακοινώθηκε η περιβόητη διακομματική επιτροπή ειδικών, που είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός.

Τρεις και ο κούκος (σσ. Γεραπετρίτης)… αφού αντι για μια διευρυμένη επιτροπή ειδικών, ορίστηκε μια τριμελής επιτροπή, η οποία θα διερευνήσει τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που έγινε στα Τέμπη. Τρεις καθηγητές, λες και πρόκειται να οργανωθεί κάποιο επιστημονικό συνέδριο. Απουσία ειδικών σε ατυχήματα και εκπροσώπων των εργαζομένων με γνώση στους σιδηροδρόμους. Χωρίς καμιά εμπειρία στη διοίκηση, οργάνωση και λειτουργία των τρένων, η ανακοίνωση λέει πως θα καλέσουν όποιον θεωρούν ότι μπορεί να συνδράμει στο έργο τους.

Μάλιστα το μέλος της Επιτροπής  Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, είχε διοριστεί πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ την περίοδο 2010-2015 και προχώρησε σε περικοπές, αυξήσεις τιμών, περιορισμό συγκοινωνιακού έργου και μετατάξεις προσωπικού. Βέβαια δεν φρόντισε να τοποθετηθεί το σύστημα ασφαλείας για το οποίο σήμερα καλείτε να υποδείξει τους ενόχους.

Το περίφημο έργο εξυγίανσης των σιδηροδρόμων Ζηλιασκόπουλου  περιλαμβάνει επίσης: «ανέστειλε τα δρομολόγια στο μετρικό δίκτυο της Πελοποννήσου και στη Δυτική Μακεδονία, προχώρησε σε περικοπές δρομολογίων στον κύριο άξονα και στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, ενώ επαναδιαπραγματεύθηκε ή και διέκοψε “ασύμφορες συμβάσεις” εμπορευματικών μεταφορών και παροχής υπηρεσιών».

Επίσης τα περί διακομματικής έμειναν στα λόγια… και επιλέχτηκε η σιγουριά των δεδομένων, μην μας προκύψει κανένας Πολυζωίδης και Τερτσέτης.

Τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την επιτροπή που ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

«Κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης ανακοινώνει τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής  για τη διερεύνηση και ανάδειξη των συστημικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών που οδήγησαν στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Η Επιτροπή είναι τριμελής και συμμετέχουν οι:

–        Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Καθηγητής Μεταφορών και Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ως μέλος.

–        Βασίλειος Προφυλλίδης, Καθηγητής της Συγκοινωνιακής Τεχνικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ως μέλος.

Η Επιτροπή θα επιτελέσει το έργο της στο συντομότερο δυνατό χρόνο και θα καλέσει τεχνικό προσωπικό, εμπειρογνώμονες ή όποιο άλλο πρόσωπο κρίνει απαραίτητο, προκειμένου να τη συνδράμουν», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στο Σοφικό Κορινθίας

otavoice

Κλειστοί όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι από 12:00 έως 17:00 λόγω καύσωνα

otavoice

Στην 4η Σύνοδο της ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας ο Κ. Μητσοτάκης

otavoice

Φον ντερ Λάιεν: Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία για την επανεκλογή της – Το όραμά της για την ΕΕ

otavoice

Κιρ Στάρμερ και Σάιμον Χάρις δεσμεύτηκαν να «αναθερμάνουν» τη συνεργασία των χωρών τους

otavoice

Νάνσι Πελόσι σε Μπάιντεν: Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δεν μπορείς να κερδίσεις τον Τραμπ

otavoice