OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Συνελήφθη 17χρονος για την επίθεση στον Βαρουφάκη- Ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο δράστες

Άμεση εξέλιξη στις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης σε βάρος του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, χθες το βράδυ στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με πηγές έχει ήδη συλληφθεί ένα άτομο και έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη δυο άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση.

Ο συλληφθέντας πρόκειται για ένα 17χρονο, κάτοικο Αμαρουσίου ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες κινείται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και έχει απασχολήσει τις αρχές για συμμετοχή σε επεισόδια.

Για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία, η οποία αφορά στα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού σώματος και συγκεκριμένα κατά αρχηγού πολιτικού κόμματος, καθώς και της επικίνδυνης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Η αυτεπάγγελτη προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και συλληφθούν οι δράστες. Όπως προκύπτει από τις έρευνες είναι θέμα χρόνου να ταυτοποιηθούν και οι υπόλοιποι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κρατική Ασφάλεια, πρόκειται για νεαρά άτομα, ηλικίας 25-30 ετών, που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Ερευνάται εάν έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν σε επεισόδια.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Βαρουφάκης δεν θα κάνει μήνυση.

 

Υπενθυμίζεται ότι, το βράδυ της Παρασκευής, ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25, ο οποίος δειπνούσε σε εστιατόριο των Εξαρχείων, έπεσε θύμα άγριας επίθεσης αγνώστων, οι οποίοι τον χτύπησαν, με συνέπεια να χρειαστεί να μεταφερθεί στον «Ευαγγελισμό», για να δεχτεί τις πρώτες βοήθειες.

Στην πρώτη του ανάρτηση μετά το συμβάν, ο κ. Βαρουφάκης έσπευσε να ευχαριστήσει το προσωπικό του νοσοκομείου, ξεκαθαρίζοντας πως αυτοί που του επιτέθηκαν «δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος», αλλά «μπράβοι της νύχτας».

 

Σχετικά Άρθρα

Με απόφαση της ισραηλινής Κνεσέτ, «απαγορεύεται» η ίδρυση παλαιστινιακού κράτους

otavoice

Έξι νεκροί στο νότιο Λίβανο από Ισραηλινή επιδρομή

otavoice

Μαζική κατάρρευση ψηφιακών συστημάτων στην Αυστραλία

otavoice

Σε κατάσταση μέγιστης επιφυλακής κήρυξε το Τελ Αβίβ ο δήμαρχός του

otavoice

Τραμπ: «Είχα τον Θεό με το μέρος μου – Θα είμαι πρόεδρος για όλη την Αμερική, όχι τη μισή»

otavoice

Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ: Σύναψη συμφωνίας με τη Χαμάς τώρα, θα ήταν χαστούκι για τον Τραμπ και νίκη για τον Μπάιντεν

otavoice