OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Οριζόντια λύση στο διαγωνισμό ΑΣΕΠ – ΣΥΡΙΖΑ: «Μήπως φταίμε όλοι μαζί κ. Βορίδη;»

Μια «οριζόντια» λύση, ώστε να μην υπάρξουν νομικές εμπλοκές, επέλεξε το ΑΣΕΠ για το πρόβλημα με τις 17 μη ευκρινείς ερωτήσεις που είχαν δοθεί σε εξεταζόμενους του πανελληνίου γραπτού διαγωνισμού (ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ/ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  2Γ/2022). Είχε προκληθεί αναστάτωση για τις τελικές αποφάσεις, καθώς στη διάρκεια του διαγωνισμού του περασμένου Σαββάτου, είχαν παρατηρηθεί αποκλίσεις στην ευκρίνεια/φωτεινότητα σκιασμένων κρίσιμων τετραγώνων κατά τη φωτοτύπηση των ερωτηματολογίων σε φωτοαντιγραφικά μηχανήματα ορισμένων εξεταστικών κέντρων.

Έτσι, η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού (Κ.Ε.Δ.) αποφάσισε «για λόγους ίσης μεταχείρισης των υποψηφίων», να θεωρηθεί ως ορθή οποιαδήποτε επιλογή για δεκαεπτά  ερωτήσεις του μαθήματος «Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας» (39, 47, 48, 51, 52, 53, 54, 58, 60, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 70 και 73). Αυτό διευκρινίστηκε το βράδυ της Παρασκευής (10 Μαρτίου 2023) από την Κ.Ε.Δ.,  που παράλληλα δημοσιοποίησε  τα θέματα και τις ορθές απαντήσεις του πανελληνίου γραπτού διαγωνισμού για τη διαδικασία κατάταξης υποψηφίων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης σε πίνακα βαθμολογίας ανά κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα (Φ.Ε.Κ. 75/ τ. ΑΣΕΠ/21.11.2022)

Η γραπτή εξέταση, στην οποία προσήλθαν για να εξεταστούν 76.799 υποψήφιοι (ποσοστό συμμετοχής 71%), πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών σε συνολικά  527  Εξεταστικά Κέντρα, κατανεμημένα σε 44 Περιφερειακές Ενοτήτες.

Οι 54.915 από όσους μετείχαν στις εξετάσεις ήταν Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και οι 21.884 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Αξίζει να επισημανθεί ότι κατόπιν απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής Διαγωνισμού, είχε ανακοινωθεί πριν από το διαγωνισμό ότι θα εφαρμοσθεί αρνητική βαθμολόγηση με συντελεστή (-0,20) στις εσφαλμένες απαντήσεις των υποψηφίων για το μάθημα της Εξέτασης Γνώσεων, δηλαδή θα αφαιρείται από τη συνολική βαθμολογία το 20% του αντίστοιχου βαθμού που θα λαμβάνει η κάθε ορθή απάντηση, ενώ είχε επίσης γνωστοποιηθεί ότι δεν θα εφαρμοσθεί αρνητική βαθμολόγηση για την εξέταση της «Δοκιμασίας Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας».

Με βάση τις εξαγγελίες του υπουργείου Εσωτερικών, οι θέσεις που  θα καλύψουν οι επιτυχόντες του διαγωνισμού υπολογίζονται συνολικά σε 5.124.

 ΣΥΡΙΖΑ: Μήπως φταίμε όλοι μαζί κ. Βορίδη;

Η ανακοίνωση του ΑΣΕΠ που αναφέρει «ότι για λόγους ίσης μεταχείρισης των υποψηφίων, για δεκαεπτά (17) ερωτήσεις του μαθήματος «Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας» (39, 47, 48, 51, 52, 53, 54, 58, 60, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 70 και 73) η Κ.Ε.Δ. αποφάσισε να θεωρηθεί ως ορθή οποιαδήποτε επιλογή, λόγω της απόκλισης που παρατηρήθηκε στην ευκρίνεια/φωτεινότητα σκιασμένων κρίσιμων τετραγώνων κατά τη φωτοτύπηση των ερωτηματολογίων σε φωτοαντιγραφικά μηχανήματα ορισμένων εξεταστικών κέντρων» αποτελεί την πλήρη επιβεβαίωση των καταγγελιών πολλών υποψηφίων, αλλά κυρίως αποτελεί επιβεβαίωση της πρωτοφανούς ανικανότητας της κυβέρνησης».

Το παραπάνω αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση τους ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Ζαχαριάδης και ο Γρηγόρης Θεοδωράκης πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Όπως δεικτικά αναφέρουν «το «Επιτελικό» και «Ψηφιακό» Κράτος των «Αρίστων» της ΝΔ δεν κατάφερε να φωτοτυπήσει σωστά τα θέματα για τους υποψηφίους…»

«Επειδή προφανώς αυτά δεν μπορούν όχι να γίνουν αποδεκτά, αλλά ούτε καν να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, κύριε Βορίδη, σας καλούμε να σταματήσετε επιτέλους να κρύβεστε.

Βγείτε και αναλάβετε την πολιτική ευθύνη για τα κωμικοτραγικά που συνέβησαν στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ», σημειώνουν μεταξύ άλλων.

 

Σχετικά Άρθρα

Microsoft: «Λύθηκε το πρόβλημα» – Συγγνώμη για το χάος ζητάει η Crowdstrike

otavoice

Τουρκικές απειλές για Κύπρο: «Μην με καλείς τόσο από καρδίας, μπορεί να έρθω ξαφνικά ένα βράδυ…»

otavoice

Βόρεια Κορέα – Ρωσία: Ενισχύονται οι διμερείς στρατιωτικές συμφωνίες

otavoice

Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο νότιο τμήμα του Περού – Aισθητός σε Χιλή και Αργεντινή

otavoice

Παγκόσμιο «μπλακ άουτ» από μαζική κατάρρευση πληροφοριακών συστημάτων

otavoice

Με απόφαση της ισραηλινής Κνεσέτ, «απαγορεύεται» η ίδρυση παλαιστινιακού κράτους

otavoice