OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Έγκλημα στα Τέμπη: Νέο συλλαλλητήριο σήμερα στο Σύνταγμα

Νέο συλλαλητήριο διοργανώνουν αύριο, 12 Μαρτίου, στις 12μμ στο Σύνταγμα η ΑΔΕΔΥ, φοιτητικοί και μαθητικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία, μαζικοί φορείς και συλλογικότητες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ αναφέρει: «Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και οι πορείες που έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα στις 8 Μάρτη, με αφορμή το τραγικό «έγκλημα» στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέων παιδιών έδωσε και μήνυμα συνέχισης του αγώνα.

Στην κατεύθυνση αυτή η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο νέο συλλαλητήριο των συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων και των μαζικών φορέων, την Κυριακή 12 Μαρτίου στο Σύνταγμα, στις 12μμ.  Το έγκλημα αυτό δε θα συγκαλυφθεί.

Επίσης το ΠΑΜΕ καλεί όλους και όλες στο αυριανό συλλαλητήριο, ενώ όπως έγινε γνωστό, στο Σύνταγμα θα είναι αύριο παρών και ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σύμφωνα με την εξουσιοδότηση που έλαβε από το Γενικό Συμβούλιο, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη 16 Μαρτίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, «ενώνοντας τη φωνή των δημοσίων υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα για να απαιτήσουμε με τη γενική πανεργατική απεργία:

-να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.

-να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος».

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ τονίζει: «Το έγκλημα των Τεμπών δε θα συγκαλυφθεί. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας».

Κλειστοί σήμερα οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».

Κλειστοί θα είναι σήμερα, από τις 10:30 το πρωί, οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο». Στις 12:00  πραγματοποιείται νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την τραγωδία στα Τέμπη.
Οι σταθμοί  θα κλείσουν με εντολή της ΕΛΑΣ σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ. Οι  συρμοί  θα διέρχονται από τους παραπάνω σταθμούς   χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Σχετικά Άρθρα

«Ψηφιακό βραχυκύκλωμα»: Προβληματισμός, πότε θα ξεπεραστεί και αν ξανασυμβεί

otavoice

ΥΠΕΝ: Η Ελλάδα μείωσε κατά 70% τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παράνομες χωματερές

otavoice

Microsoft: «Λύθηκε το πρόβλημα» – Συγγνώμη για το χάος ζητάει η Crowdstrike

otavoice

Τουρκικές απειλές για Κύπρο: «Μην με καλείς τόσο από καρδίας, μπορεί να έρθω ξαφνικά ένα βράδυ…»

otavoice

Βόρεια Κορέα – Ρωσία: Ενισχύονται οι διμερείς στρατιωτικές συμφωνίες

otavoice

Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο νότιο τμήμα του Περού – Aισθητός σε Χιλή και Αργεντινή

otavoice