OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ουράνιο Τόξο: “Κομπλεξική η Ελλάδα”- Μητρική μας γλώσσα η “μακεδονική”

Η εθνικά εγκληματική απόφαση του Πρωτοδικείου Φλώρινας να αναγνωρίσει το “Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας” απορρίπτοτας τις ενστάσεις κατά ενός ανθελληνικού μορφώματος έφερε ευφορία στους σφετεριστές της ελληνικής ιστορίας που χαιρετίζουν την απόφαση εν μέσω πανηγυρισμών δικαίωσης του σχεδίου άλωσης της Μακεδονίας.

Σε σκοπιανό μέσο η απόφαση αυτή παρουσιάζεται σαν μια νίκη της “Μακεδονίας” απέναντι στην Ελλάδα που ΔΉΘΕΝ καταπατούσε τα δικαιώματα της και φιλοξενεί ένα ανθελληνικό παραλήρημα ΕΝΟΣ ΓΝΩΣΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ που δείχνει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνο δεν λειτούργησε προστατευτικά στα εθνικά μας δίκαια και συμφέροντα, όπως διατίνονται ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, αλλά έχει γίνει πολιορκητικός κριός για την άλωση της Μακεδονίας.

Ο Βοσκόπουλος-Φιλίποφ κάνει μάλιστα μια άκρως προκλητική αναφορά, πως άνοιξε ο δρόμος σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας να αναγνωριστεί επίσημα η σύγχρονη μακεδονική γλώσσα. 

Ερώτημα στις ελληνικές αρχές: Καταπατά το Σύνταγμα της χώρας η τοποθέτηση Βοσκόπουλου; Είναι ευθεία αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας; Οφείλει η Εισαγγελία να ασκήσει δίωξη κατά του πράκτορα Βοσκόπουλου;

Ακολουθεί το κατάπτυστο κείμενο της συνέντευξης του σκοπιανού ανδρείκελου στη Δυτική Μακεδονία, Παύλου Βοσκόπουλου Φιλίποφ  που ηγείται του ανθελληνικού σχηματισμού “Ουράνιο Τόξο”, που επί σειρά ετών αποτελεί το όργανο της σκοπιανής προπαγάνδας που επιδιώκει την δημιουργία Μακεδονικού Κράτους, με διέξοδο στο Αιγαίο. 

Η απόφαση του Δικαστηρίου στο Lerin (Φλώρινα) είναι μια θετική έκπληξη γιατί τα τελευταία χρόνια έπρεπε να παραπονεθούμε για παρόμοια θέματα στο Στρασβούργο και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπου έχουμε αρκετές νίκες, το μέλος της συλλογικής ηγεσίας του κόμματος των Μακεδόνων στην Ελλάδα λέει στην «Τοπική».Ουράνιο Τόξο», ο Παύλος Βοσκόπουλος Φιλίποφ, μετά την απόρριψη των μηνύσεων από τοπικούς συλλόγους και μη κυβερνητικές οργανώσεις, που ζητούσαν την κατάργηση του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα.

Πιστεύει ότι μια τέτοια απόφαση αποκτά βαρύτητα γιατί είναι τοπικό δικαστήριο που δεν είναι εύκολο, όταν πρόκειται για «εθνικά θέματα» στην Ελλάδα.

Όταν το Δικαστήριο στο Lerin(Φλώρινα) αναγνωρίζει ουσιαστικά τη μακεδονική γλώσσα, σέβεται έμμεσα τη μητρική γλώσσα της πλειοψηφίας του πληθυσμού στο Lerin. Μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας γιατί φυσικά η σύγχρονη μακεδονική γλώσσα είναι ακόμα ζωντανή εκεί, επισημαίνει ο Βοσκόπουλος.

Ο συνομιλητής λέει ότι η κατάσταση της μακεδονικής μειονότητας δεν σχετίζεται άμεσα με τη δικαστική απόφαση, έστω και θετική όπως η συγκεκριμένη περίπτωση με τη μακεδονική γλώσσα.

– Είναι πιο απαραίτητο να γίνει μια μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην παιδεία για το Μακεδονικό και ουσιαστικά ο νεοέλληνας να μην συνδέει τη μακεδονικότητα μόνο με τις αρχαίες ερμηνείες στη χώρα. Μόλις ενημερωθεί ο μέσος Έλληνας ότι υπάρχει διαφορετικός Μακεδόνας στα Βαλκάνια, τότε θα μπορούμε να μιλάμε με μεγαλύτερη σιγουριά για την προώθηση των μειονοτικών δικαιωμάτων του μακεδονικού πληθυσμού, προσθέτει ο Βοσκόπουλος.

Το κόμμα «Ουράνιο Τόξο», προσθέτει ο Βοσκόπουλος, είναι αποφασισμένο ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι χρήσιμη για το μακεδονικό κράτος γιατί με την υπογραφή της γίναμε γρήγορα μέλος του ΝΑΤΟ.

-Ελπίζω να είναι παρόμοια με την είσοδο στην ΕΕ και να υπάρξει ένα είδος «συμβιβασμού» με τη Βουλγαρία, η οποία έχει παρόμοιο «κόμπλεξ» με την Ελλάδα για το Μακεδονικό. Σίγουρα στη Συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίζεται ξεκάθαρα η μακεδονική γλώσσα. Το κέντρο και η ίδρυση μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης δεν έχουν άμεση σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αφού το κέντρο για τη μακεδονική γλώσσα σχετίζεται με τον μακεδονικό πληθυσμό της Βόρειας Ελλάδας. Εμείς, τα μέλη του μακεδονικού πληθυσμού, προσπαθούμε να δράσουμε θετικά ως πολίτες στην Ελλάδα με μακεδονική εθνική συνείδηση, να αποτελέσουμε γέφυρα συνεργασίας και φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και του ανεξάρτητου μακεδονικού κράτους στο βορρά, καταλήγει ο Βοσκόπουλος.

Δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα

Σχετικά Άρθρα

«Ανακαινίζω – Ενοικιάζω»: Τα μέτρα που αφορούν στη νέα στεγαστική πολιτική

otavoice

Σεπόλια: Παραλίγο τραγωδία με αμαξοστοιχίες – Αποφεύχθηκε σύγκρουση

otavoice

Χ. Δούκας: Στο τέλος από το Μαξίμου θα ζητήσουν τη σύλληψή μας

otavoice

Πανελλαδικές 2025: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εξετάσεων – Δείτε τους πίνακες

otavoice

Ρωσία: Απέλαση έξι Βρετανών διπλωματών – Κατηγορούνται για κατασκοπεία και δολιοφθορές

otavoice

Ζ. Μπορέλ: Η ΕΕ καταδικάζει την πρόσφατη μεταφορά βαλλιστικών πυραύλων ιρανικής κατασκευής στη Ρωσία

otavoice