OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

EAST WEST GREECE: 40 χρόνια στη διαχείριση μεταχειρισμένων ενδυμάτων

Λίγα λόγια για την East West Greece

Το όνομα East West συνδέεται διεθνώς με την ποιότητα, τη βιωσιμότητα και την οικολογική συνείδηση, καθώς και με μια μακρά πείρα των σχεδόν 40 ετών στον τομέα της διαχείρισης μεταχειρισμένων ενδυμάτων.

Η εκτεταμένη εμπειρία και ο τρόπος διαχείρισης που εφαρμόζεται από την εταιρία, την καθιστά πρωτοπόρο στον τομέα της. Η εταιρεία ιδρύθηκε αρχικά στη Γερμανία και μετέφερε τη γερμανική τεχνογνωσία (know-how) σε διάφορες χώρες, όπως Ισπανία, Ουκρανία, Αμερική κλπ.

Το 2015 συστάθηκε η East West Greece Ι.Κ.Ε στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την εφαρμογή στην Ελλάδα της ορθής διαχείρισης των κλωστοϋφαντουργικών απορριμμάτων και με βασικό γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ορόσημο για την εταιρεία αποτελεί η συνεργασία με το Δήμο Καλαμαριάς καθώς ήταν ο πρώτος δήμος που υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας το 2016 και τοποθέτησε τους  ειδικούς κάδους συλλογής κλωστοϋφαντουργικών απορριμμάτων. Με το σύστημα διαχείρισης που εφαρμόζει η East West Greece (εγκατάσταση κάδων, συλλογή/μεταφορά,  διάθεση προς επανάχρηση και ανακύκλωση), μέσα σε 7 χρόνια (2015 – 2022 ) έχει καταφέρει:

•να εξυπηρετεί πάνω από 69 δήμους, σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρο, Ιόνια Νησιά, Στερεά Ελλάδα και Αττική.
•να εγκαταστήσει ένα πυκνό δίκτυο δύο χιλιάδων τριακοσίων πενήντα έξι(2.356) κάδων με τους συνεργαζόμενους δήμους σε όλη την Ελλάδα στην προσπάθεια ενίσχυσης της διαλογής στην πηγή.
•να παρέχει άριστες υπηρεσίες στην αποκομιδή (συλλογή,  μεταφορά) και διαχείριση των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.
•να συλλέξει περισσότερους από 12.500 τόνους μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης/υπόδησης και κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, σύμφωνα με τα  επίσημα στοιχεία του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων ( Κωδικός ΕΚΑ20 01 10).

Δράση της EAST WEST GREECE

Με συνθήματα «Δώστε στα ρούχα σας μια νέα ζωή» και «Τίποτε δεν είναι για  πέταμα» η εξειδικευμένη ομάδα της East West Greece εγγυάται την ορθή διαχείριση όλων  των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων έχοντας ως γνώμονα τα μέτρα που έχουν οριστεί από την ΚΥΑ υπ’ αριθμ. 4819/23-07-2021και την οδηγία ΕΕ 2018/851 για την προστασία  του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης υγείας, που αποσκοπούν:

•στην πρόληψη της παραγωγής αποβλήτων,
•τη μείωση των αρνητικών συνεπειών της παραγωγής και της διαχείρισης αποβλήτων,
•την αύξηση της ανακύκλωσης,
•τον περιορισμό του συνολικού αντικτύπου της χρήσης πόρων, και
•τη βελτίωση της αποδοτικότητάς τους με στόχο τη μετάβαση σε μία κυκλική οικονομία.

Συνεπώς, όλα τα υφαντικά απόβλητα αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία.
Η East West Greece φροντίζει ώστε να τηρούνται και να εφαρμόζονται όλα τα στάδια της  ορθής διαχείρισης γνωστά και ως τα 6 R:

Rethink=Επανεξετάζω
Refuse=Απορρίπτω
Reduce =Μειώνω
Reuse =Επαναχρησιμοποιώ
Repair= Επιδιορθώνω
Recycle=Ανακυκλώνω

Διαθέτει άδεια συλλογής και μεταφοράς των συγκεκριμένων μη επικίνδυνων αστικών  αποβλήτων, άδεια λειτουργίας και άδεια εγκατάστασης που υπάγεται σε Πρότυπες  Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις.
Ακόμη, η εταιρεία είναι εγγεγραμμένη στο ΗΜΑ, για τη δραστηριότητα συλλογής και μεταφοράς με κωδικό ΗΜΑ 724-5 και για τη δραστηριότητα εγκατάστασης και διαχείρισης  με κωδικό ΗΜΑ 724-4.

Τέλος, μέσω της ιστοσελίδας της, www.eastwest-greece.com, θέτει στη διάθεση των  πολιτών όλες τις πληροφορίες που αφορούν στη λειτουργία και τη δράση της.

Κοινωνική Δράση της EAST WEST

Με ευαισθησία και αγάπη προς το συνάνθρωπο, η EAST WEST φροντίζει ώστε  τα αντικείμενα που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, να καταλήξουν σε  ανθρώπους που πραγματικά τα έχουν ανάγκη, και  τα υπόλοιπα να πάρουν το δρόμο  της ανακύκλωσης, σε συνεργασία με τις κοινωνικές δομές των Δήμων (κοινωνικό  παντοπωλείο Πολυγύρου, Παύλου Μελά, κλπ), διάφορων μη κυβερνητικών οργανισμών που στηρίζουν τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και τους πρόσφυγες (Βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός, African migrants crossing Mediterranean), αλλά και  μέσα από άλλες δράσεις, κοινωνικού & εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Τήρηση υγειονομικών κανονισμών

Η East West Greece συνεργάζεται με την Απεντομωτική Βορείου Ελλάδος, η οποία διενεργεί σε τριμηνιαία βάση Μυοκτονία, Εντομοκτονία και Απολύμανση στους χώρους των εγκαταστάσεων της.

Οφέλη για το Δήμο, τους Δημότες και το Περιβάλλον

Μια μακροπρόθεσμη συνεργασία μαζί μας παρέχει τα εξής πλεονεκτήματα:

-Μείωση της συνολικής ποσότητας οικιακών αποβλήτων που καταλήγουν στα  σκουπίδια και στη συνέχεια στις χωματερές.
– Ελάφρυνση των πολιτών από πρόσθετες οικονομικές επιβαρύνσεις στα δημοτικά τέλη από το κόστος αποκομιδής και ταφής των εν λόγω απορριμμάτων.
-Μείωση κατανάλωσης ενέργειας ως προς την κατασκευή-παραγωγή νέων υφασμάτων.
-Ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης και βελτίωση των συνθηκών ζωής

Σχετικά Άρθρα

Ιράν: Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραϊσί συνετρίβη λόγω «δυσχερών καιρικών συνθηκών»

otavoice

Χαμηλότερο τζίρο από το 2023 οι εμπορικές επιχειρήσεις στις θερινές εκπτώσεις

otavoice

Πιο προβλέψιμη η Καμάλα Χάρις από τον Τραμπ εκτιμά η Ρωσία

otavoice

Σεισμός στη Γερμανία: Πρωτιά στη Θουριγγία για το ακροδεξιό AfD – Δεύτερο στη Σαξονία

otavoice

Μικρή μείωση στο πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ σε σχέση με τον Αύγουστο

otavoice

Π. Γερουλάνος: «Μπορώ να διασφαλίσω την ενότητα του ΠΑΣΟΚ, δεν με κρατάει κανένας»

otavoice