OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Η κορύφωση του εορτασμού της “Εξόδου του Μεσολογγίου”(βίντεο)

Υστέρα από δυο βδομάδες εμβληματικών εκδηλώσεων απόδοσης τιμής και μνήμης στην αυτοθυσία και τους αγώνες των «Ελεύθερων Πολιορκημένων» οι εορτασμοί για την 197η Επέτειο από το συγκλονιστικό και ανυπέρβλητο γεγονός της «Εξόδου» του Μεσολογγίου κορυφώνονται το  Σαββατοκύριακο.

Το πρωί του Σαββάτου, 8 Απριλίου 2023, έγινε σε θερμό κλίμα η υποδοχή Εκπροσώπων Ξένων κρατών στην αίθουσα τελετών του Μουσείου Ιστορίας και Τέχνης – Πινακοθήκη, πλατεία Μάρκου Μπότσαρη από τον Δήμαρχο, Κώστα Λύρο.
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Φιλελλήνων στον Κήπο των Ηρώων και κατάθεση στεφάνων και εν συνεχεία κατάθεση στεφάνων για την τιμώμενη χώρα, από τον Πρέσβη της Ελβετίας, Stefan Estermann και τον Δήμαρχο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστα Λύρο στο Μνημείο του Ιωάννη Ιακώβου Μάγερ στον Κήπο των Ηρώων, καθώς και καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο Κυπρίων Αγωνιστών από Δημάρχους Αδελφοποιημένων Δήμων της Κύπρου και τον Δήμαρχο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Μεταφορά της Εικόνας της Εξόδου, του Ιερού Λαβάρου και του Τιμίου Σταυρού Αγιασμού του Επισκόπου Ρωγών και Κοζύλης Ιωσήφ, από το Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος

Επιμνημόσυνη δέηση τιμώντας την 197η επέτειο του μαρτυρικού θανάτου του Επισκόπου Ρωγών και Κοζύλης Ιωσήφ

Σχετικά Άρθρα

Δ.Τρικκαίων: Νέες αιτήσεις για το πρόγραμμα «Κάλυψη» ενοικίου κατοικιών

otavoice

Δ.Κορδελιού-Ευόσμου: «Αγώνας δρόμου» για τη μετεγκατάσταση του ειδικού σχολείου

otavoice

Δ.Καλαμαριάς: Επίσκεψη Χρύσας Αράπογλου, στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος»

otavoice

Παρουσίαση της έκθεσης «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την Ελευθερία της»

otavoice

Ν. Καραΐσκος- Αιγιάλεια: «Καθαρή πόλη είναι αυτή που την προσέχουν όλοι»

otavoice

Δ.Σπάρτης: Καθαρισμός και απολύμανση των κάδων απορριμμάτων

otavoice