OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Ασπροπύργου: Καθήλωσε το κοινό η Βραδιά Ποίησης στο Πνευματικό Κέντρο

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη, το Σάββατο η Βραδιά Ποίησης, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, που διοργάνωσε η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας σε συνεργασία  με μαθητές και μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου και του  1ου Γενικού  Λυκείου Ασπρόπυργου.

Η συγκεκριμένη βραδιά ήταν αφιερωμένη σε όλες τις εκφάνσεις της ποίησης, δίνοντας το δικαίωμα στους έφηβους να εκφραστούν προσωπικά και να εκτονωθούν δημιουργικά,  με απώτερο σκοπό να προσκαλέσουν και άλλους στους προβληματισμούς και στις σκέψεις τους.

Η βραδιά ξεκίνησε με τους μαθητές, να παρουσιάζουν τα ποιήματα τους, με απαγγελία ή με τραγούδι, σε πολλές γλώσσες, για να τιμήσουν την έννοια της πολυπολιτισμικής συνεργασίας και παγκόσμιας ειρήνης. Ο Προέδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ασπροπύργου κ. Γεώργιος Φίλης, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της βραδιάς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς και τον Ασπροπύργιο Γιώργο Πισσάνη, ο οποίος απήγγειλε απόσπασμα από  το βιβλίο του «Ο Ελαιοχρωματιστής», ποιήματα του Δασκάλου του, εκλιπόντα Δαυίδ Μπάκα, από το βιβλίο του «Τσιγάρο κ Λιβάνι» καθώς και της κ.κ. Μαρία Σιδηροπούλου και Μαρία Κουιμτσίδου.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου ανέφερε σχετικά:  «Η ποίηση ανεβάζει το επίπεδο του Ασπροπύργου και της Δυτικής Αττικής. Όλοι τη σέβονται, σαν την πεμπτουσία της τέχνης. Σε μια εποχή που η ποίηση προάγει τον πολιτισμό στη μαθητική κοινότητα εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους τους συμμετέχοντες που μας χάρισαν μια μαγευτική βραδιά».

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν: ο Πρόεδρος του ΟΑΦΝΤΗ, κ. Ιωάννης Κατσαρός, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.κ. Ιωάννης Ηλίας, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μαρία Λιάκου, Αλέξης Τσοκάνης, Αγησίλαος Τσίγκος, η Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου, κ. Μαργαρίτα Ντάρα, με τους εκπαιδευτικούς, κ.κ. Δάφνη Κανέλλη, Ιωάννη Καμπόλη και Ευφροσύνη Δημαγγέλου, ο Υποδιευθυντής του 1ου ΓΕΛ, κ. Νεκτάριος Κουτσουρούμπας, ο Πρόεδρος των Ηπειρωτών Ασπροπύργου, κ. Κώστας Ζηκόπουλος και το μέλος του ΔΣ της Β/β΄άμθιας Εκπαίδευσης, κ. Φαίη Χατζηπολυχρόνη.

 

Σχετικά Άρθρα

Δ.Ναυπλιέων: Συνάντηση Δημάρχου με τον Γεν.Περιφ.Αστυνομικό Δ/ντή Πελοποννήσου

otavoice

Δ. Πατρέων: Καθάρισε την παραλία Δρεπάνου για να υποδεχθεί Πανελλήνιο πρωτάθλημα

otavoice

Στην 8η διοργάνωση των Stereabasket Awards η Δήμαρχος Χαλκιδέων

otavoice

Δ.Ηρακλείου Κρήτης: Συνεχίζεται η υλοποίηση του προγράμματος των ασφαλτοστρώσεων

otavoice

Αδελφική φιλοξενία από τον Δ. Λύσης στην αντιπροσωπεία του Δ. Κιλκίς

otavoice

Δ.Αμαρουσίου: Συνάντηση Αμπατζόγλου με την ΕΑΔΠΠΑ για αξιοποίηση διατηρητέου κτιρίου

otavoice