OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Τελείωσαν τον Κατρούγκαλο: Όποιος παρεκκλίνει.. θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας

Oποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, είτε συνειδητά, είτε από λάθος, θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας για τη μεγάλη αλλαγή» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον απόηχο των δηλώσεων του Γιώργου Κατρούγκαλου και ο οποίος αποσύρθηκε από τις εκλογές.

«Η μεσαία τάξη, με μεγάλες θυσίες, πλήρωσε πανάκριβα την κρίση και τις αλαζονικές πολιτικές του κ. Μητσοτάκη που δεν νοιάστηκε. Η μεσαία τάξη, λοιπόν, μόνο ελαφρύνσεις δικαιούται. Το Συμβόλαιο Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία είναι απόλυτα σαφές ως προς αυτό. Είναι το συλλογικό μας όραμα, η ηθική μας υποχρέωση, που μας δεσμεύει να το κάνουμε πράξη. Όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, είτε συνειδητά, είτε από λάθος, θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας για τη μεγάλη αλλαγή. Ο ελληνικός λαός την Κυριακή θα κληθεί να προσυπογράψει με την ψήφο του το Συμβόλαιο Αλλαγής και Εμπιστοσύνης και μόνο αυτό. Και να μας κρίνει από την υλοποίησή του» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναφορικά με ερωτήματα που τέθηκαν προς το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τη δήλωση παραίτησης του κ. Κατρούγκαλου, πηγές της Διεύθυνσης Εκλογών που επικαλείται η ΕΡΤ αναφέρουν ότι, με δεδομένο το γεγονός ότι η υποψηφιότητά του έχει ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο αυτή παραμένει σε ισχύ.

Σε περίπτωση που ο κ. Κατρούγκαλος εκλεγεί, έχει δικαίωμα να παραδώσει την έδρα του, επισημαίνουν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπήρξαν έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσες Κατρούγκαλου και θεώρησαν πως έγιναν σε μια κρίσιμη στιγμή, που η Νέα Δημοκρατία προσπαθούσε να εκφοβίσει την κοινωνία με fake news και εκβιαστικά διλήμματα πως αν έρθει ο Τσίπρας θα επιβάλει σκληρή φορολογία.

Στην ουσία ο Κατρούγκαλος με την στάση του, συνηγόρησε στην προπαγάνδα του Μαξίμου και έφερε το κόμμα σε θέση απολογητή. Ήταν αναμενόμενο να μην υπάρξει καμιά περίπτωση να την γλυτώσει ο πρώην υπουργός γιατί αυτό θα περιέπλεκε τα πράγματα και θα έστελνε λάθος μήνυμα στην κοινωνία.

Κάποιοι είδαν στην κίνηση Κατρούγκαλου σκοπιμότητα, μιας και δεν μπορεί να θεωρεί ατυχής μια τέτοια τοποθέτηση, από ένα τόσο έμπειρο πολιτικό. Ήξερε πολύ καλό τον θόρυβο που θα προκαλούσε, λένε, αλλά το έπραξε… οι εισηγήσεις ήταν ξεκάθαρες. Ο Κατρούγκαλος δεν έχει θέση στο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα

Μπλίνκεν: Nέες κυρώσεις στο Ιράν μετά την παραλαβή ιρανικών πυραύλων από τη Ρωσία

otavoice

Στο 3% αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ

otavoice

Άνδρας απειλεί να πέσει από τον 6ο όροφο κτiρίου, λέει πως κρατά φιάλη προπανίου

otavoice

Παραιτήθηκε η Βούλα Κεχαγιά από εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

otavoice

Χιλιάδες μαθητές επιστρέφουν αύριο στα θρανία – “Πληγή” οι συγχωνεύσεις

otavoice

Στη Θεσσαλονίκη από σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης

otavoice