OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Συμφωνία Ερντογάν- Ογάν, δίνει προβάδισμα νίκης στον ψευτοσουλτάνο

Στηρίζει τον Ερντογάν στις κάλπες που στήνονται στην Τουρκία για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στις 28 Μαΐου ο Σινάν Ογάν. Ο τελευταίος, απέσπασε το 5.17% των ψηφοφόρων στις πρώτες εκλογές.

Σημειώνεται πως ο επικεφαλής της Συμμαχίας ΑΤΑ, είχε συναντηθεί και με τον ηγέτη της αντιπολιτευτικής Συμμαχίας των Εθνών Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος συγκέντρωσε αρχικά 44,88%. Ωστόσο, οι δύο δεν κατέληξαν σε συμφωνία και έτσι έγινε ξεκάθαρο πως ο Ογάν δεν θα στηρίξει τους αντιπάλους του Ερντογάν.

Η απόφασή του Ογάν να συμπλεύσει με τον Ρ.Τ. Ερντογάν, δίνει μια νέα ώθηση στον ως τώρα πρόεδρο της Τουρκίας, ενισχύοντας το σενάριο για επανεκλογή του στην προεδρία, ο οποίος έχασε μόλις για μισή μονάδα στην πρώτη κάλπη. Με 49,52% δεν κατάφερε να συμπληρώσει το απαιτούμενο 50% και έτσι η Τουρκία οδηγείται στις 28 Μαΐου σε δεύτερη ψήφο.

Το ερώτημα για την επόμενη εκλογική μάχη παραμένει το ίδιο: Ο Ερντογάν ή ο Κιλιτσντάρογλου θα ηγηθεί τελικά της χώρας για τα επόμενα πέντε χρόνια;

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν δηλώνει πως η ψήφος σε εκείνον εγγυάται την σταθερότητα ενώ ο Κιλιτσντάρογλου αναφέρει ότι θα κάνει σαρωτικές αλλαγές στην εξωτερική, εσωτερική, αλλά και οικονομική πολιτική της Τουρκίας;

Σχετικά Άρθρα

Χίος: Μεγάλη καταστροφή στο μαστίχι από την κακοκαιρία – Kαταστράφηκαν 160 τόνοι

otavoice

Βιετνάμ: 143 νεκροί και 58 αγνοούμενοι από το πέρασμα του τυφώνα Γιάγκι

otavoice

Κακοκαιρία Atena: «Πνίγηκαν» περιοχές στην Αττική, πού θα «χτυπήσει» σήμερα -πότε υποχωρεί

otavoice

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία: Οι αλλαγές που φέρνει η νέα χρονιά

otavoice

Ο οδικός χάρτης για εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ: – Έκτακτο Συνέδριο στις αρχές Νοεμβρίου

otavoice

ΔΠΔ: Ο Εισαγγελέας ζητά επίσπευση της έκδοσης ενταλμάτων σύλληψης για Νετανιάχου, Γκάλαντ και Σινουάρ

otavoice