OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Τουρκικές εκλογές(LIVE): Νικητής ο Ερντογάν με 52,1%

Η διαδικασία της ψηφοφορίας στο δεύτερο γύρο των τουρκικών προεδρικών εκλογών ολοκληρώθηκε με τις κάλπες να ανοίγουν στις 8 το πρωί και να κλείνουν στις 17:00 το απόγευμα. Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ήταν 60.721.745 και τα εκλογικά τμήματα 191.844

Νικητή τον  Ερντογάν ανέδειξαν τα αποτελέσματα στο 99,85% της ενσωμάτωσης, όπως μεταδίδονται από το κρατικό δίκτυο Anadolu. Ο Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν λαμβάνει το 52,16% των ψήφων και εξασφάλισε μια νέα Προεδρική θητεία. 27.725.131 είναι σε απόλυτο αριθμό ψήφων το ποσοστό του νικητή Ερντογάν και 25.432.951  οι ψήφοι που λαμβάνει ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου(47,84%).

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πανηγυρισμοί των οπαδών του Ερντογάν έξω από τα γραφεία του κόμματος ΑΚ.

Ο νικητής Ερντογάν, απευθυνόμενος μετά την ανακοίνωηση των τελικών αποτελεσμάτων στους Τούρκους πολίτες ανέφερε:

Ερντογάν: Σήμερα νικητής είναι μόνο η Τουρκία

Αγαπητοί μου φίλοι και συνάδελφοι, σας χαιρετώ με τα πιο ειλικρινή μου συναισθήματα. Ολοκληρώσαμε τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με την εύνοια του έθνους μας. Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στο έθνος μου που μας χάρισε μια ημέρα δημοκρατίας μεταξύ 2 αργιών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες μου που προσήλθαν στις κάλπες και έδειξαν τη θέλησή τους για το μέλλον των ιδίων και των παιδιών τους.

Συγχαίρω όλα τα μέλη της οργάνωσής μας, τα παραρτήματα γυναικών και νεολαίας μας και όλους όσους εθελοντικά έκαναν τις εκλογές να κυλήσουν ομαλά. Συγχαίρω τις γυναίκες μας, συγχαίρω τη νεολαία μας και συγχαίρω όλα τα αδέρφια και τις αδερφές μου που έβαλαν την καρδιά τους στην υπόθεση του AK Party. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους έτρεξαν στην κάλπη με υψηλότερα ποσοστά ψήφου σε σχέση με τον 2ο γύρο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε μέλος του έθνους μας που για άλλη μια φορά μας μετέφερε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας για τα επόμενα 5 χρόνια, με την επιλογή που έκαναν. Ελπίζουμε ότι θα είμαστε άξιοι της εμπιστοσύνης σας. Θα αξίζουμε όπως είμασταν 21 χρόνια. Τι είπα; Θα είμαστε μαζί μέχρι τον τάφο, όχι μέχρι την Κυριακή. Είπαμε, «Αυτή η αγάπη δεν τελειώνει εδώ.

Λέμε ότι νικητής των εκλογών της 14ης και της 28ης Μαΐου είναι και τα 85 εκατομμύρια πολίτες μας. Είπα και κάτι ακόμα. «Θα κερδίσουμε με τέτοιο τρόπο που δεν θα χάσει κανείς» Οπότε μόνο η Τουρκία είναι η νικήτρια σήμερα. από τη δημοκρατία μας, Χωρίς να διακυβεύσουμε την ανάπτυξή μας, ανοίξαμε την πόρτα του Τουρκικού Αιώνα. Έχουμε πραγματοποιήσει τα όνειρα όλων των τμημάτων του έθνους μας μαζί. Μαζί, σταθεροποιήσαμε τις ελπίδες των φίλων μας που η καρδιά και τα μάτια τους είναι στραμμένα προς το μέρος μας. Η Πλατεία Kıslı έγραψε ιστορία, ιστορία. Ως Κωνσταντινούπολη, ως Kısıklı, ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσε φίλους σαν εσάς. Θα γιορτάσουμε ξανά μαζί σας κάθε νίκη. Τώρα έχουμε μπροστά μας το 2024. Είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε τόσο το Üsküdar όσο και την Κωνσταντινούπολη στις τοπικές εκλογές το 2024; Μη σταματάς, θα δουλέψουμε σκληρά. Ρώτησα την αστυνομία πόσα είναι στην πλατεία Kısıklı, ο αριθμός είναι 55 χιλιάδες.

 

Την ίδια στιγμή το πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΚΑ, που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση μεταδίδει ότι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είναι μπροστά με 50,99% έναντι 49,01% του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το αποτέλεσμα προέρχεται από το 59% από τις κάλπες που έχουν ανοίξει.

Ο πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, Mustafa Şentop, ανακοίνωσε ότι συνεχάρη τον Πρόεδρο Ερντογάν τηλεφωνώντας στον Πρόεδρο Ερντογάν σε ανάρτησή του στο Twitter.

Η απόφαση του έθνους μας είναι ξεκάθαρη: Με την ισχυρή ηγεσία του Προέδρου μας, η Μεγάλη Πορεία για την Τουρκία θα συνεχιστεί χωρίς διακοπή. Ελπίζω το αποτέλεσμα να είναι επωφελές για το έθνος και τη χώρα μας. Τηλεφώνησα στον Πρόεδρό μας Ερντογάν και του έδωσα συγχαρητήρια. Ας είναι καλό και ευλογημένο για το έθνος μας.

Συγχαρητήρια στον Ερντογάν και από τον  Αντιπρόεδρο Fuat Oktay:

Το αγαπημένο μας έθνος αποφάσισε για άλλη μια φορά τον «Σωστό άνθρωπο» λέγοντας «Τα λόγια, οι αποφάσεις και το μέλλον ανήκουν στο έθνος». Ο Πρόεδρός μας, RECEP TAYYIP ERDOĞAN, είπε «Καμία στάση, συνεχίστε». Ο Τουρκικός Αιώνας έχει αρχίσει. Νικητής ήταν το έθνος μας, νικητής ήταν το κράτος μας, νικητής ήταν η Strong Türkiye. Καλή τύχη στη χώρα μας και στο έθνος μας.

 

 

Ο Πρόεδρος του YSK Αχμέτ Γενέρ έκανε δηλώσεις μετά το τέλος της διαδικασίας ψηφοφορίας. Ο Yener είπε, “Ο δεύτερος γύρος της ψηφοφορίας έληξε. Δεν υπήρξε αρνητική κατάσταση. Οι ενστάσεις αξιολογήθηκαν επίσης και απεστάλησαν στα αρμόδια εκλογικά συμβούλια”.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν μοιράστηκε το μήνυμα στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου που εργάζονται με αφοσίωση στις κάλπες από τις πρώτες πρωινές ώρες. Καλώ όλα τα αδέρφια μου να προστατεύσουν τις κάλπες μέχρι τις Τα αποτελέσματα έχουν οριστικοποιηθεί. Τώρα είναι η ώρα να προστατεύσουμε τη βούληση του έθνους μας πάνω από τα κεφάλια μας μέχρι την τελευταία στιγμή».

 

Σχετικά Άρθρα

Π. Γερουλάνος: «Μπορώ να διασφαλίσω την ενότητα του ΠΑΣΟΚ, δεν με κρατάει κανένας»

otavoice

Χ. Δούκας: Το πρόβλημα στη χώρα είναι να αλλάξεις το σύστημα διακυβέρνησης, τα συμφέροντα, τις ελίτ

otavoice

Το Κίεβο εξαπέλυσε κύματα επιθέσεων με στόχο διυλιστήριο και ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς

otavoice

Ευθύμιος Λέκκας: Με φοβίζει η τάση ερημοποίησης, στη Θεσσαλία

otavoice

Θλίψη για το θάνατο του ηθοποιού Δάνη Κατρανίδη

otavoice

88η ΔΕΘ: Εκπαίδευση,τεχνολογία, έρευνα και καινοτομία στο αφιέρωμα AKADEMIA

otavoice