OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Καισαριανής: Έρευνα για την ενεργειακή κατανάλωση

Ο Δήμος Καισαριανής συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “REVERTER” της Ένωσης Καταναλωτών Η Ποιότητα της Ζωής (Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.).

Το πρόγραμμα “REVERTER-Deep REnovation roadmaps to decrease households VulnERability To Energy poverty” χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα “LIFE”και βασικός στόχος του είναι να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των πολιτών σε επιδοτούμενες δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης της κατοικίας τους, μέσω της δημιουργίας γραφείων «υπηρεσιών μιας στάσης».

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 12 εταίροι από 5 Ευρωπαϊκές χώρες. Από την Ελλάδα, πέραν της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ., συμμετέχουν το Εργαστήριο Μεταλλευτικής Τεχνολογίας και Περιβαλλοντικής Μεταλλευτικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το οποίο έχει ρόλο συντονιστή στο πρόγραμμα και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Στο πλαίσιο του προγράμματος διεξάγεται έρευνα μέσω ερωτηματολογίου προκειμένου να συλλεχθούν στοιχεία σχετικά με την κατανάλωση ρεύματος στα νοικοκυριά, τα οποία θα αξιοποιηθούν από τους εταίρους για να διεξαχθούν πολύτιμα συμπεράσματα.

Η προθεσμία συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου είναι 30 Ιουνίου 2023. Για τη συμπλήρωσή του χρειάζεται να αφιερώσετε 10-12 λεπτά, χρόνος που αξίζει να αφιερωθεί καθώς ο στόχος του προγράμματος για αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας σε ευάλωτα νοικοκυριά είναι πιο επίκαιρος από ποτέ.

Σχετικά Άρθρα

Κ. Τζιούμης: «Με συνεργασίες κάνουμε δουλειά για τα σχολεία του τόπου μας»

otavoice

Δ.Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας, λόγω καύσωνα

otavoice

Συναντήσεις για σημαντικά ζητήματα του Δήμου Κω, είχε στην Αθήνα ο Θ. Νικηταράς

otavoice

Δ.Πυλαίας-Χορτιάτη: Φόρος Τιμής για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στο Ασβεστοχώρι

otavoice

Δ.Ηλιούπολης: Ανυπόστατο ψεύδος η δήθεν παραχώρηση Δημοτικού χώρου για εκδήλωση

otavoice

Τελετή Λήξης για τα θερινά προγράμματα του Δήμου Ιλίου

otavoice