OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Τράπεζα Θεμάτων: Πληροφορίες για κυβερνοεπίθεση – Ταλαιπωρία και σήμερα για τους μαθητές, στα «κάγκελα» οι γονείς

Προβλήματα σημειώθηκαν και σήμερα με την πλατφόρμα της τράπεζας θεμάτων για τις ενδοσχολικές εξετάσεις στα λύκεια.

Προβλήματα εκ νέου αντιμετωπίζουν σήμερα οι διευθυντές των Λυκείων στην προσπάθειά τους να πάρουν τα θέματα των ενδοσχολικών εξετάσεων από την τράπεζα θεμάτων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται έχει υπάρξει κυβερνοεπίθεση στην πλατφόρμα του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ). Στελέχη του υπουργείου Παιδείας τη χαρακτήρισαν «γενικευμένη, μεγαλύτερη από τη χθεσινή» και μάλιστα, προσέθεσαν ότι επίθεση έχει δεχτεί και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Το πρόβλημα φαίνεται να έχει αποκατασταθεί ωστόσο υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις με τα θέματα λόγω της επίθεσης που επηρέασε όλες τις πλατφόρμες. Συγκεκριμένα, μεγάλες καθυστερήσεις υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη, στη Θεσπρωτία, στην Ηλεία, στην Κέρκυρα, στο Κερατσίνι.

«Δεν είναι δυνατόν οι μαθητές να περνάνε αυτό το άγχος πριν τις εξετάσεις»

«Δεν είναι δυνατόν λίγες μέρες πριν τις εξετάσεις οι μαθητές να περνάνε αυτό το άγχος» λέει στην ΕΡΤ ο κ. Θανάσης Κοκονάς, πρ. Ομοσπ. Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας για τις καθυστερήσεις και σήμερα στην Τράπεζα Θεμάτων.

«Το γεγονός ότι αυτό συνέβη για δεύτερη μέρα. Καταλαβαίνουμε ότι τα μέτρα που πήρανε δεν ήταν αυτά για να μην εξασφαλιστεί κανένα πρόβλημα» ενώ εστίασε και στην αγωνία των γονιών κυρίως για τους μαθητές της Γ ‘ Λυκείου που πρέπει να προετοιμαστούν για τις Πανελλήνιες.

Ακόμα ανέφερε ότι θα μπορούσε να υπάρχει ένα plan B για την Τράπεζα Θεμάτων ώστε να δοθούν τα θέματα από τους καθηγητές και να μην επιμένει τόσο το υπουργείο Παιδείας με την Τράπεζα θεμάτων.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Εξάπλωση Mpox: Πώς μεταδίδεται και οι λόγοι που ανησυχούν τον ΠΟΥ

otavoice

H πρόβλεψη των ισραηλινών για την επικείμενη ημερομηνία επίθεσης της Χεζμπολάχ

otavoice

Ανησυχία ΠΟΥ για την κρίσιμη έλλειψη εμβολίων κατά της χολέρας

otavoice

Ο Λευκός Οίκος ανασκευάζει τη δήλωση Μπάιντεν για τη Βενεζουέλα – Όχι σε νέες εκλογές

otavoice

Κατακραυγή για την αιματηρή εισβολή εβραίων εποίκων στη Δυτική Όχθη – Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

otavoice

Συνεχίζεται η ουκρανική προέλαση στο Κουρσκ

otavoice