OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Γιουτίκας στο OTAVOICE: «Η Κεντρική Μακεδονία πρωτοπορεί στην ανακύκλωση»

Η αντικατάσταση του μοντέλου «παράγω, καταναλώνω» με το μοντέλο «παράγω, καταναλώνω, ανακυκλώνω, επαναχρησιμοποιώ» αναδεικνύεται σε μεγάλη αναγκαιότητα, όπως έχει αναφέρει πολλές φορές ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Γιουτίκας.

Ο κ. Γιουτίκας επισκέφθηκε το περίπτερο του OTAVOICE στην 1η Διεθνή Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας και μίλησε στον Βασίλη Περδίκιδη για τον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας στην ανακύκλωση, στην κυκλική οικονομία και στην «πράσινη» ανάπτυξη που επιχειρεί η Κεντρική Μακεδονία τα τελευταία χρόνια.

«Η κυκλική οικονομία δεν είναι μόδα στη Κεντρική Μακεδονία. Η στρατηγική μας είναι ξεκάθαρη την τελευταία επταετία. Στον τομέα διαχείρισης αστικών αποβλήτων  τηρούμε απαρέγκλιτα τον εθνικό σχεδιασμο και τον περιφερειακό σχεδιασμό.

Ενισχύουμε όλες τις υποδομές που είναι απαραίτητες να δημιουργηθούν, είτε αφορά μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων, είτε αφορά μονάδα βιοαποβλητων και τη δημιουργία πράσινων σημείων» εξήγησε σχετικά.

Και συνέχισε ο Κωνσταντίνος Γιουτίκας: «Η Περιφέρεια Κεντρική Μακεδονίας παράγει ταυτόχρονα και πολλά υποπροϊόντα και απόβλητα από την μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων, Από την άλλη έχουμε αναπτυγμένη τη γεωργία και τη κτηνοτροφία. Άραγε έχουμε τόνους απόβλητων.

Όλα αυτά για να μην πάνε σε ρέματα και χώρους υγειονομικής ταφής προωθούμε τις μονάδες βιοαερίου».

Επίσης αναφέρθηκε στη συνεργασία με την ΕΝΠΕ και με τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας και στο πόσο εύκολο είναι να υιοθετηθούν από κοινού κοινές τακτικές δράσης.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Κατερίνης: Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή – βελτίωση της οδού Μ. Μηλιάς – Καρυών

otavoice

Π.Δ.Ε: Ο Χ. Μπονάνος στο τουρνουά μπάσκετ 3on3

otavoice

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες του Δήμου Πύργου για ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα

otavoice

Δ.Αμαρουσίου: Αυτοψία Αμπατζόγλου στο έργο Ανακατασκευής και Συντήρησης οδών

otavoice

Συλλυπητήριο μήνυμα Α. Κολιάδη για την απώλεια του πρώην δημάρχου Πάτμου, Γρ. Καμπόσου

otavoice

Δ.Ωραιοκάστρου: Σύμβαση για ανάπλαση της πλατείας Πενταλόφου

otavoice