OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Πριγκόζιν: “Γυρίζουμε πίσω τις δυνάμεις μας”- Καρατομεί ο Πούτιν τα “γεράκια”

Ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας μισθοφόρων Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν ανακοίνωσε πως έδωσε εντολή στις δυνάμεις του να υποχωρήσουν και να επιστρέψουν στις βάσεις τους, προκειμένου να αποτραπεί «αιματοχυσία».

«Ξεκινήσαμε για μία πορεία δικαιοσύνης στις 23 Ιουνίου. Σε 24 ώρες, περπατώντας, φτάσαμε  200 χιλιόμετρα από τη Μόσχα. Σε αυτό το διάστημα δεν έχουμε χύσει ούτε μία σταγόνα αίμα των μαχητών μας. 

Τώρα έφτασε η στιγμή που θα μπορούσε να χυθεί αίμα. Γι’ αυτό, κατανοώντας ότι θα χυθεί ρωσικό αίμα από την μία από τις δύο πλευρές, γυρίζουμε τις δυνάμεις μας και φεύγουμε προς την αντίθετη κατεύθυνση, στα στρατόπεδα του πεδίου, σύμφωνα με το σχέδιο» είπε στο μήνυμά του.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση από την υπηρεσία Τύπου της προεδρίας της Λευκορωσίας, με την οποία έγινε γνωστό πως ο Πριγκόζιν αποδέχθηκε την πρόταση Λουκασένκο.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ ο Πριγκόζιν, δέχθηκε να κάνει πίσω αν «ξηλωθούν» από τις θέσεις τους ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Άμυνας, Βαλερί Γκερασίμοφ.

Τα ΜΜΕ της Ρωσίας που αναφέρουν ότι επίκεινται οι παραιτήσεις των δύο υψηλόβαθμων στρατιωτικών πληθαίνουν. Ωστόσο ακόμη δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις.  Να σημειωθεί ότι ο Γεβγκένι Πριγκόζιν τα είχε βάλει ανοιχτά με τον Σεργκέι Σοϊγκού και τον Βαλερί Γκερασίμοφ για τις απώλειες που είχε η Wagner στην Ουκρανία.

Τελικά μήπως αυτός ήταν ο στόχος της “εξέγερσης” του Πριγκόζιν και που τόσο εύκολα έφτασε να προελαύνει κατά της Μόσχας; Ποιος τώρα θα εμποδίσει τον Πούτιν να ξηλώσει την ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου Άμυνας; 

Σχετικά Άρθρα

Ιράν: Στο Ιράκ η πρώτη επίσκεψη στο εξωτερικό του νέου προέδρου Μασούντ Πεζεσκιάν

otavoice

Μαρόκο: Τουλάχιστον 11 νεκροί από πλημμύρες στο νότο

otavoice

Συρία: Τουλάχιστον 7 νεκροί από πλήγματα του Ισραήλ εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων

otavoice

ΣΥΡΙΖΑ: Η επόμενη μέρα μετά την αποπομπή Κασσελάκη – Οι πρώτες υποψηφιότητες

otavoice

Όλαφ Σολτς: Απορρίπτει το ενδεχόμενο ψήφου εμπιστοσύνης ή προκήρυξης πρόωρων εκλογών

otavoice

Κατάρ-ΟΗΕ: Βοήθεια 4,5 εκατομμυρίων$ σε χιλιάδες κατοίκους της Γάζας

otavoice