OTA VOICE
Uncategorized Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Πούτιν: Οι οργανωτές της ανταρσίας θα τιμωρηθούν

Σε σκληρή γραμμή ο Ρώσος Πρόεδρος ανέφρερε πως οι οργανωτές της εξέγερσης της Wagner «θα προσαχθούν στη Δικαιοσύνη», διαχωρίζοντας από την ηγεσία τους, τα χιλιάδες μέλη της οργάνωσης.

Σε μαγνητοσκοπημένο τηλεοπτικό μήνυμα ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία» των ανδρών της Wagner είναι πατριώτες της Ρωσίας, τους οποίους «χρησιμοποίησαν» οι οργανωτές της ανταρσίας. «Γυρίζοντας πίσω απέφυγαν περαιτέρω αιματοχυσία», πρόσθετε ο Ρώσος πρόεδρος για την απόφαση της Wagner να μην φτάσει στην Μόσχα και να γυρίσει πίσω στα στρατόπεδα.

Μάλιστα, ανέφερε ότι θα κρατήσει την υπόσχεση του και όσοι μισθοφόροι επιθυμούν να πάνε στην Λευκορωσία δεν θα εμποδιστούν. Συγκεκριμένα τους έδωσε την επιλογή είτε να υπογράψουν συμβόλαιο με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και ενταχθούν στις τάξεις του ρωσικού στρατού ή να πάνε στην Λευκορωσία.

Στην δήλωση του ο Πούτιν «φωτογράφισε» το μέλλον του επικεφαλής της Wagner, Σεργκέι Πριγκόζιν και επανέλαβε ότι όσοι οργάνωσαν την ανταρσία θα οδηγούν στην δικαιοσύνη. Σύμφωνα με το Πούτιν η ανταρσία «ήταν μία εγκληματική δραστηριότητα που στοχεύει στην αποδυνάμωση της χώρας».

«Οποιοσδήποτε εκβιασμός είναι καταδικασμένος να αποτύχει», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος που κατηγόρησε τους οργανωτές της εξέγερσης ότι θέλουν τον κατακερματισμό της ρωσικής κοινωνίας. Σύμφωνα με τον Πούτιν, ήθελαν η Ρωσία να χάσει «και η κοινωνία μας να πνιγεί στο αίμα, αλλά δεν υπολόγισαν σωστά». «Η ανταρσία θα είχε κατασταλεί ούτως ή άλλως. Οι οργανωτές συνειδητοποίησαν ότι οι ενέργειές τους ήταν εγκληματικές», τόνισε ο Πούτιν.

Ευχαρίστησε όλους τους άνδρες στις υπηρεσίες ασφαλείας που «έμειναν πιστοί στον όρκο τους» αλλά και τους πιλότους που έχασαν την ζωή τους από τους άνδρες της Wagner.

Ευχαρίστησε τον ρωσικό λαό για «την υποστήριξη, τον πατριωτισμό και την αλληλεγγύη του» αλλά και τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο για την ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης. «Σχεδόν το σύνολο της ρωσικής κοινωνίας… ενώθηκε υπό την ευθύνη να υπερασπιστεί την πατρίδα της», είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σχετικά Άρθρα

Κύπρος – ΗΠΑ: Υπέγραψαν Οδικό Χάρτη Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας

otavoice

«Σχέδιο Μάρσαλ» για την ΕΕ προτείνει ο Μάριο Ντράγκι

otavoice

H εξειδίκευση των οικονομικών εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

otavoice

Ρωσία: Δεν αρνείται ότι προμηθεύτηκε βαλλιστικούς πυραύλους από το Ιράν

otavoice

Ιράν: Στο Ιράκ η πρώτη επίσκεψη στο εξωτερικό του νέου προέδρου Μασούντ Πεζεσκιάν

otavoice

Μαρόκο: Τουλάχιστον 11 νεκροί από πλημμύρες στο νότο

otavoice