OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μακρόν για Wagner: Εδραιωμένη η αστάθεια στην «καρδιά» του Κρεμλίνου

Η ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ αποδεικνύει πως η αστάθεια έχει εδραιωθεί στην καρδιά της ρωσικής εξουσίας, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους από την Μασσαλία, την οποία επισκέπτεται σήμερα, ανέφερε ότι αν και δεν έχει πρόσθετες πληροφορίες, η κατάσταση που επικρατεί δείχνει τις μεγάλες διαιρέσεις που υπάρχουν στην Ρωσία.

Επισήμανε επίσης ότι η Δύση δεν έχει εμπλακεί στα όσα συμβαίνουν στη Ρωσία υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη να στηριχθεί η Ουκρανία στις προσπάθειες της για αντεπίθεση. Μία αντεπίθεση που, όπως είπε ο Μακρόν είναι καθοριστικής σημασίας όχι μόνο σε σχέση με αυτά που θα συμβούν τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, αλλά και σε σχέση με την μακροπρόθεσμη σταθερότητα της Ουκρανίας.

Λευκορωσία: Κατασκευάζουν στρατόπεδα για τους μισθοφόρους της Wagner

Στην Λευκορωσία άρχισαν να δημιουργούν στρατόπεδα για να εγκατασταθούν μισθοφόροι της ιδιωτικής στρατιωτικής οργάνωσης Wagner. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Verstka, ένα από αυτά βρίσκεται κοντά στην πόλη Οσιπόβιτς της περιοχή Μογκίλεφσκαγια, και μπορεί να φιλοξενήσει οκτώ χιλιάδες μαχητές. Το εν λόγω στρατόπεδο βρίσκεται σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία και θα καταλαμβάνει ένα χώρο 24.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Άλλη πηγή του ιστότοπου Verstka, που έχει πρόσβαση στις αρχές της περιοχής Μογκίλεφσκαγια της Λευκορωσίας, επιβεβαίωσε ότι δόθηκε εντολή στις αρχές να κατασκευάσουν στρατόπεδο για τους μαχητές της Wagner στην περιοχή. Εκτός από την εν λόγω πηγή, την μεταφορά των μισθοφόρων της Βάγκνερ στην Λευκορωσία επιβεβαιώνουν και συγγενείς των μισθοφόρων, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του ιστότοπου. Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή θα δημιουργηθούν μερικά τέτοια στρατόπεδα, αλλά δεν αναφέρεται ακριβής αριθμός.

Την ίδια στιγμή στην Ρωσία άρχισαν να επαναλειτουργούν σημεία υποδοχής νέων μισθοφόρων της Wagner. Το ρωσικό πρακτορείο TASS μετέδωσε ότι σήμερα άρχισαν παρόμοια σημεία υποδοχής στο Νοβοσιμπίρσκ και στην Τιουμέν. Γιγαντοαφίσες της Wagner ξανατοποθετήθηκαν στις θέσεις τους.

Σχετικά Άρθρα

Ιράν: Στο Ιράκ η πρώτη επίσκεψη στο εξωτερικό του νέου προέδρου Μασούντ Πεζεσκιάν

otavoice

Μαρόκο: Τουλάχιστον 11 νεκροί από πλημμύρες στο νότο

otavoice

Συρία: Τουλάχιστον 7 νεκροί από πλήγματα του Ισραήλ εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων

otavoice

ΣΥΡΙΖΑ: Η επόμενη μέρα μετά την αποπομπή Κασσελάκη – Οι πρώτες υποψηφιότητες

otavoice

Όλαφ Σολτς: Απορρίπτει το ενδεχόμενο ψήφου εμπιστοσύνης ή προκήρυξης πρόωρων εκλογών

otavoice

Κατάρ-ΟΗΕ: Βοήθεια 4,5 εκατομμυρίων$ σε χιλιάδες κατοίκους της Γάζας

otavoice