OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Λήμνου: Υποδοχή ομάδας επισκεπτών από τον αδελφοποιημένο Δήμο Λύσης της Κύπρου

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Δημάρη, τον πρόεδρο του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης κ. Παναγιώτη Μουστάκα και την αντιπρόεδρο του Οργανισμού κ. Ιωάννα Διαματάρη, υποδέχθηκαν στη Μύρινα ομάδα επισκεπτών από τον αδελφοποιημένο με τον Δήμο, Δήμο Λύσης της Κύπρου, συνοδευόμενη από δημοτικό σύμβουλο κ. Κυριάκο Κοντοβούρκη.
Η επίσκεψη των Λυσιωτών στη Λήμνο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενός κύκλου επισκέψεων σε αδελφοποιημένες περιοχές του Δήμου Λύσης ανά την Ελλάδα. Κατά τη συνάντηση, έγινε ανταλλαγή δώρων μεταξύ του Δημάρχου Λήμνου και του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Λύσης κου Κοντοβούρκη, ενώ στη συνέχεια τα μέλη της αποστολής επισκέφθηκαν το Ιερό Προσκύνημα του πολιούχου της Λήμνου Αγίου Σώζοντα στη Φυσίνη. Την Τρίτη 27 Ιουνίου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Κυπρίων Αγωνιστών στη Μύρινα, όπου ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Δημάρη εκ μέρους του Δήμου Λήμνου και από τον κ. Χαράλαμπο Μπαταριά, συναγωνιστή του λυσιώτη ήρωα της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου, εκ μέρους του Δήμου Λύσης.
Η Λύση είναι ιδιαίτερη πατρίδα του Γρηγόρη Αυξεντίου και άλλων Κυπρίων αγωνιστών που θυσιάστηκαν ηρωικά για την ελευθερία και την ανεξαρτησία. Ο αδελφοποιημένος με την ηρωική και αδικαίωτη Λύση Δήμος Λήμνου τίμησε και τιμά σε κάθε ευκαιρία τον αγώνα του λαού της Κύπρου, υποστηρίζοντας σθεναρά το αίτημά του για ελευθερία και ανεξαρτησία, αίτημα που παραμένει πάντα επίκαιρο.

Σχετικά Άρθρα

Ο ιδρυτής του otavoice σχολιάζει αυτοδιοικητικά στο “Σημείο Αναφοράς” (Attica TV)

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice