OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

ΣΥΡΙΖΑ: «Κλειστά χαρτιά» από τους διεκδικητές της ηγεσίας

Κλίμα αβεβαιότητας επικράτησε στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, με τις εξελίξεις για την αλλαγή ηγεσίας να «τρέχουν». Προσωρινός επικεφαλής της ΚΟ αναλαμβάνει ο Σωκράτης Φάμελλος. Οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα κατατεθούν στις 15 Ιουλίου ενώ η εκλογή του νέου ή της νέας αρχηγού, θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι φερόμενοι ως διεκδικητές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ «κρατάνε κλειστά τα χαρτιά τους» . Ουδείς, μέχρι σήμερα, έχει μιλήσει ανοιχτά. «Ζυγίζουν» τα συν και τα πλην πριν προχωρήσουν στις επίσημες ανακοινώσεις. «Διαβάζουν» με προσοχή, όχι μόνο το εσωκομματικό τοπίο, αλλά το σύνολο της εικόνας και το τι θα βρουν μπροστά τους την επόμενη μέρα, με πρώτο βαθμό μεγάλης δυσκολίας τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Μερικοί από τους διεκδικητές είναι έντονα προβληματισμένοι, κάποιοι άλλοι εκφράζουν ανοιχτά τις θέσεις τους, βάζοντας και προϋποθέσεις για το αν θα συνεχίσουν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια.

Όλοι τους έχουν κατά νου ένα βασικό πράγμα, έτσι όπως αυτό διατυπώθηκε ξεκάθαρα το βράδυ των εκλογών: Αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει οριστικά τον κύκλο του. Για τον λόγο αυτό γίνεται μεγάλη προσπάθεια σε αυτή τη φάση ο ΣΥΡΙΖΑ να βρει τον προσανατολισμό του μετά την παραίτηση Τσίπρα. Ο «οδικός χάρτης» είναι πλέον μια πραγματικότητα.

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας – που θα συγκληθεί εκ νέου μέσα στη βδομάδα- πολλοί περίμεναν ένα έντονο συγκρουσιακό περιβάλλον αλλά παρά τις όποιες διαφωνίες διαμορφώθηκε ένα κλίμα ισορροπιών. Ωστόσο, αυτό που μπαίνει σε πρώτο πλάνο από πολλά στελέχη είναι η ανάγκη να γεννηθεί κάτι νέο, διαφορετικά τίθεται θέμα πολιτικής επιβίωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα

«Σχέδιο Μάρσαλ» για την ΕΕ προτείνει ο Μάριο Ντράγκι

otavoice

H εξειδίκευση των οικονομικών εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

otavoice

Ρωσία: Δεν αρνείται ότι προμηθεύτηκε βαλλιστικούς πυραύλους από το Ιράν

otavoice

Ιράν: Στο Ιράκ η πρώτη επίσκεψη στο εξωτερικό του νέου προέδρου Μασούντ Πεζεσκιάν

otavoice

Μαρόκο: Τουλάχιστον 11 νεκροί από πλημμύρες στο νότο

otavoice

Συρία: Τουλάχιστον 7 νεκροί από πλήγματα του Ισραήλ εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων

otavoice