OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

ΗΠΑ: Δέκα νεκροί και 38 τραυματίες σε τρία ξεχωριστά περιστατικά μαζικών πυροβολισμών

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 38 τραυματίστηκαν σε περιστατικά μαζικών πυροβολισμών στη Φιλαδέλφεια, τη Βαλτιμόρη και το Φορτ Γουόρθ λίγο πριν τη χθεσινή Γιορτή της Ανεξαρτησίας στις ΗΠΑ, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι, ενώ ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζήτησε εκ νέου να υιοθετηθεί νομοθεσία για τον έλεγχο της οπλοκατοχής.

Στο Φορτ Γουόρθ τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαζικά πυρά που σημειώθηκε έπειτα από γιορτή με αφορμή την 4η Ιουλίου, ανακοίνωσε η αστυνομία χθες Τρίτη.

Σε άλλο αντίστοιχο περιστατικό στη Φιλαδέλφεια τη Δευτέρα το βράδυ σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι και άλλοι δύο τραυματίστηκαν –ένα 2χρονο και ένα 13χρονο αγόρι που δέχθηκαν πυροβολισμούς στα πόδια–, όταν ύποπτος που φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και ήταν οπλισμένος με ημιαυτόματο τουφέκι AR-15 άνοιξε πυρ εναντίον πλήθους, σύμφωνα με την αστυνομία.

Εξάλλου την Κυριακή το βράδυ σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και άλλοι 28 τραυματίστηκαν, περίπου οι μισοί παιδιά, από πυρά στη διάρκεια γιορτής σε γειτονία της Βαλτιμόρης.

Τα κίνητρα για τα τρία αυτά περιστατικά παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με μεγάλο αριθμό περιστατικών μαζικών πυροβολισμών και αύξηση της βίας με πυροβόλα όπλα.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί στη χώρα περισσότερα από 340 περιστατικά μαζικών πυρών, σύμφωνα με το Gun Violence Archive, το οποίο χαρακτηρίζει “ mass shootings” τις επιθέσεις με χρήση πυροβόλων όπλων στις οποίες υπάρχουν τέσσερα ή περισσότερα θύματα εκτός του δράστη.

Χθες ο Αμερικανός πρόεδρος καταδίκασε τη βία και επανέλαβε την έκκλησή του να αυστηροποιηθεί η νομοθεσία για την οπλοκατοχή.

«Η χώρα μας υπέφερε ακόμη μία φορά ένα κύμα τραγικών και παράλογων πυροβολισμών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Μπάιντεν, ζητώντας από τους Ρεπουμπλικάνους «να έρθουν στο τραπέζι για λογικές μεταρρυθμίσεις που θα έχουν νόημα».

Επικαλούμενοι το συνταγματικό δικαίωμα των Αμερικανών στην οπλοκατοχή οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο έχουν εμποδίσει απόπειρες να γίνουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις στη νομοθεσία περί οπλοκατοχής και είναι αντίθετοι στην επιθυμία του Μπάιντεν να επαναφέρει την απαγόρευση στα τυφέκια εφόδου.

Σχετικά Άρθρα

Ιταλία: Κακοκαιρία με πλημμύρες και πτώση της θερμοκρασίας

otavoice

Σ. Φάμελλος: Ανάγκη για νέα πολιτική πρόταση στον ΣΥΡΙΖΑ – Δεν υπάρχουν κουκουλοφόροι

otavoice

Χ. Δούκας: Ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ απέδειξε πόσο αποκομμένος είναι από την πραγματικότητα

otavoice

Βελόπουλος: Στο ίδιο έργο θεατές- Κυβέρνηση και ΜΜΕ εναντίον σου λαέ

otavoice

Νέες εκλογές για Πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η πρόταση μομφής κατά του Στ. Κασσελάκη

otavoice

88η ΔΕΘ- Live η συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη

otavoice