OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Wimbledon, Τζόκοβιτς-Αλκαράθ 2-3: Ο 20χρονος Ισπανός νίκησε τον “βασιλιά”

Στα 20 του χρόνια ο Κάρλος Αλκαράθ πλέον δεν είναι το… wonder kid του παγκόσμιου τένις, αλλά ο νέος βασιλιάς του! Ο Ισπανός όρθωσε ανάστημα και κατέκτησε τον τίτλο μετά από μια επική μάχη που διήρκησε 4 ώρες και 42 λεπτά.

Κι η στέψη του Κάρλος Αλκαράθ έγινε στο Λονδίνο από τον προκάτοχο του και κορυφαίο (σύμφωνα με τις κατακτήσεις τίτλων) όλων των εποχών Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος είδε το όνειρο του να φτάσει τα 24 Grand Slam να σβήνει στο Wimbledon (όπου διεκδικούσε τον 8ο τίτλο του, επίδοση ρεκόρ που κατέχει ο Ρότζερ Φέντερερ).

 

Και το έσβησε ο Αλκαράθ ο οποίος στα τέλη Μαϊου στο Roland Garros έχασε με 3-1 από τον Σέρβο σ’ ένα ματς όπου μετά το 1-1 ήταν απλά στο γήπεδο έχοντας κράμπες σε όλο του το σώμα.

Τότε δεν είχε μπορέσει να διαχειριστεί την πίεση απέναντι στο μεγαθήριο… Σήμερα όμως ήταν μια άλλη ιστορία. Για την ακρίβεια σήμερα μάλλον ξεκίνησε να γράφεται ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του παγκόσμιου τένις…

 

Το ματς
Το πρώτο γκέιμ του τελικού κράτησε 7 ολόκληρα λεπτά με τον Αλκαράθ να προσπαθεί να στείλει μήνυμα στον Σέρβο, ο οποίος κράτησε το σερβίς του και φρόντισε να… απαντήσει στον Ισπανό με εκκωφαντικό τρόπο.
Έχοντας τρομερές απαντήσεις στα σερβίς του αντιπάλου του έκανε δύο στα δύο μπρέικ στα πρώτα γκέιμ που σέρβιρε ο Αλκαράθ και μετά από 28 λεπτά το σκορ είχε φτάσει στο 5-0!!!

Ο Ισπανός μπόρεσε τελικά να πάρει το πρώτο του γκέιμ μειώνοντας σε 5-1, αλλά ήταν ήδη αργά με το σετ να κλείνει στο 6-1 για τον Σέρβο.

 

Σχετικά Άρθρα

Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στην Σερβία και το Κόσοβο

otavoice

Συνάντηση Μελόνι – Ζελένσκι στο οικονομικό φόρουμ του Τσερνόμπιο

otavoice

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στα περίπτερα της 88ης ΔΕΘ

otavoice

ΗΠΑ: Aπετράπη «τρομοκρατική» ενέργεια εναντίον Εβραίων της Νέας Υόρκης την 7η Οκτωβρίου

otavoice

Σύγκρουση σκάφους λιμενικού με ταχύπλοο που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες

otavoice

Προεδρικές εκλογές στην Αλγερία – Αναμένεται επανεκλογή του Αμπντελματζίντ Τεμπούν

otavoice