OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Μάνδρα- “Είμαστε στο έλεος”

Σε πύρινο κλοιό βρίσκονται η Νέα Ζωή Μάνδρας, με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους προκειμένου να γλιτώσουν από τη φωτιά που κατακαίει την περιοχή. Η πυρκαγιά πλέον είναι ανεξέλεγκτη με τα πρώτα σπίτια να έχουν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ σε άλλα σημεία οι εστίες βρίσκονται μία ανάσα από κατοικίες

Οι αρχές απευθύνουν αγωνιώδεις εκκλήσεις για να εκκενωθούν οικισμοί και μοναστήρια, ενώ δραματικές είναι οι εικόνες που μεταδίδονται από τα πύρινα μέτωπα.

Αστυνομικοί απομακρύνουν παιδιά από σπίτια και κρατώντας τα στην αγκαλιά τους τα σώζουν από τις φλόγες.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Νέας Ζωής Βασίλης Παπανικολάου, έκανε έκκληση για εναέρια μέσα στην περιοχή. «Είμαστε στο έλεος» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μαίνεται η φωτιά στα Δερβενοχώρια. Η πυρκαγιά καίει παρθένο δάσος, ενώ το έργο της κατάσβεσης είναι δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Πριν από λίγο εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση τεσσάρων οικισμών. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, η σημαντικότερη δασική πυρκαγιά που απασχολεί τον μεγαλύτερο αριθμό επίγειων και εναέριων μέσων είναι στα Δερβενοχώρια. Παρουσιάζει δυναμική και κατευθύνεται προς Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Πουρνάρι και Αγία Σωτήρα. Γι’ αυτό εστάλη μήνυμα για απομάκρυνση των κατοίκων των περιοχών αυτών προς Μάνδρα.

Επίσης πριν από λίγο εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για να εκκενωθούν οι οικισμοί Νέα Ζωή και Νέος Πόντος, προς Ελευσίνα.

Η Αττική Οδός ενημέρωσε πως παραμένει κλειστή η έξοδος προς Μάνδρα-Θήβα και Μαγούλα, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας – Θηβών από τον κόμβο της Μάνδρας προς Θήβα έως και την θέση “Άγιος Χριστόφορος” και στα δύο ρεύματα.

Ο Δήμος Ασπροπύργου ανέστειλε την λειτουργία της δημοτικής κατασκήνωσης στα Βίλια λόγω της επικινδυνότητας από την πορεία της πυρκαγιάς.

Σε αυτή την πυρκαγιά επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 75 οχήματα, ενώ το κινητό επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος βρίσκεται στην περιοχή για τον συντονισμό τους. Από αέρος επιχειρούν έντεκα αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό».

 

Μεγάλη αναζωπύρωση στο Λουτράκι- Εκκένωση σε Πανόραμα και Άγιο Χαράλαμπο

Αυτή την ώρα ο «συναγερμός» χτύπησε ξανά στο Λουτράκι καθώς οι άνεμοι έφερε μια ισχυρή αναζωπύρωση σε περιοχή κοντά στον Άγιο Χαράλαμπο, ωστόσο οι φλόγες παραμένουν για την ώρα παραμένουν μακριά από σπίτια. «Αυτή τη στιγμή υπάρχει αρκετές ενεργές εστίες και πολλές αναζωπυρώσεις στο Λουτράκι»  ανέφερε στην τελευταία ενημέρωση ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός.

Προληπτική εκκένωση στο Πανόραμα και τον Άγιο Χαράλαμπο, ενώ για το μέτωπο στην Περαχώρα Λουτρακίου διατέθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις τρία αεροσκάφη CL-215, δύο αεροσκάφη CL-415, δύο προωθητές γαιών, μία ομάδα «Δευκαλίων» με 11 άτομα και μία ομάδα «Ξενοκράτης» με 8 άτομα.

 

Σχετικά Άρθρα

Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στην Σερβία και το Κόσοβο

otavoice

Συνάντηση Μελόνι – Ζελένσκι στο οικονομικό φόρουμ του Τσερνόμπιο

otavoice

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στα περίπτερα της 88ης ΔΕΘ

otavoice

ΗΠΑ: Aπετράπη «τρομοκρατική» ενέργεια εναντίον Εβραίων της Νέας Υόρκης την 7η Οκτωβρίου

otavoice

Σύγκρουση σκάφους λιμενικού με ταχύπλοο που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες

otavoice

Προεδρικές εκλογές στην Αλγερία – Αναμένεται επανεκλογή του Αμπντελματζίντ Τεμπούν

otavoice