OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο

Την εκκένωση του χωριού Απόλλωνα ανακοίνωσε πριν από λίγο, κατόπιν εντολής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος. Όμως η Πυροσβεστική μετά από μία ώρα ακύρωσε την εντολή εκκένωσης.

Νωρίτερα εκκενώθηκαν οι οικισμοί Ελαιούσα, Δημιλιά και Σάλακος, καθώς και ο ορεινός όγκος του Προφήτη Ηλία, όπου βρίσκεται ξενοδοχείο. H κατάσταση εξακολουθεί να είναι δύσκολη και εκφράζονται εύλογες ανησυχίες για το μέγεθος της καταστροφής.

Να κηρυχθούν τρεις δημοτικές ενότητες της Ρόδου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ζητούν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και ο δήμαρχος Ρόδου.

Εντολή εκκένωσης στους οικισμούς Ελεούσας, Σαλάκου, Διμυλιάς και ορεινού όγκου Προφήτη Ηλία (Ξεν/χειο Ελαφος), όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο Έλαφος, στη Ρόδο έδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, όπως γνωστοποιήθηκε και από την Πολιτική Προστασία της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, επιχειρούν 102 πυροσβέστες, 28 οχήματα και έξι εναέρια μέσα, τρία αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Με ανακοίνωσή του, επίσης, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης γνωστοποίησε πως επιτάσσονται όλα τα μηχανήματα έργων και οι υδροφόρες, που καλούνται να συνδράμουν το έργο της πυρόσβεσης.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, λόγω της εξέλιξης της δασικής πυρκαγιάς στην κεντρική Ρόδο, προέβη σε προληπτική απομάκρυνση επισκεπτών και εργαζομένων από τον αρχαιολογικό χώρο της Καμείρου, σήμερα, Τετάρτη, έως το τέλος του ωραρίου λειτουργίας του χώρου (20:00)

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά

Η κατάσταση με την πυρκαγιά στο νησί της Ρόδου είναι ανεξέλεγκτη παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται και τις συνεχείς ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Η κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη, και εκφράζονται φόβοι ότι η πυρκαγιά θα επεκταθεί σε ευρύτερη περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη τουλάχιστον σε τρία μέτωπα και υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις και η κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη. Λίγο μετά τις 11 το πρωί υπήρξε μια μεγάλη αναζωπύρωση στο μέτωπο προς Έμπωνα την ώρα που τα τρία από τα έξι εναέρια μέσα που επιχειρούν από το πρωί είχαν μεταβεί προς ανεφοδιασμό.

Σχετικά Άρθρα

Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στην Σερβία και το Κόσοβο

otavoice

Συνάντηση Μελόνι – Ζελένσκι στο οικονομικό φόρουμ του Τσερνόμπιο

otavoice

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στα περίπτερα της 88ης ΔΕΘ

otavoice

ΗΠΑ: Aπετράπη «τρομοκρατική» ενέργεια εναντίον Εβραίων της Νέας Υόρκης την 7η Οκτωβρίου

otavoice

Σύγκρουση σκάφους λιμενικού με ταχύπλοο που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες

otavoice

Προεδρικές εκλογές στην Αλγερία – Αναμένεται επανεκλογή του Αμπντελματζίντ Τεμπούν

otavoice