OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Στην έκτακτη σύσκεψη για τον κάυσωνα, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος

Στην έκτακτη σύσκεψη υπό τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, συμμετείχε και τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος συμμετείχε στην έκτακτη σύσκεψη υπό τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια, με θέμα το κύμα καύσωνα που θα επηρεάσει τη χώρα τις επόμενες ημέρες. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 21 Ιουλίου στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια
συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, η Υπουργός
Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις
Γεωργιάδης, η Υπουργός Πολιτισμού Στυλιανή Μενδώνη, η Υπουργός Κοινωνικής
Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, ο Αναπληρωτής Υπουργός
Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής
Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο
Αρχηγός της ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός της Ελληνικής
Αστυνομίας Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού
Σώματος Αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρνάς ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος
Κυρίζογλου, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής
Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος του ΣΥΝΠΑ Βασίλης Λαζάρου, ο
Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Γιάννης Κωνσταντάτος, ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Δασικού
Περιβάλλοντος ΥΠΕΝ Βαγγέλης Γκουντούφας, ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Απόστολος
Τζιτζικώστας, ο Διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου Θοδωρής
Κολυδάς, η μετεωρολόγος Χριστίνα Σούζη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΔΗΕ
Αναστάσιος Μάνος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΔΜΗΕ Μάνος
Μανουσάκης.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε αναλυτικά το επίπεδο ετοιμότητας που βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός, η τοπική αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού καθώς και οι ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν προκειμένου να αντιμετωπιστεί κάθε πιθανό ενδεχόμενο στα πλαίσια των ακραίων καιρικών συνθηκών που αναμένονται τις επόμενες μέρες. Ειδικά διευκρινίστηκε πως όλος ο κρατικός μηχανισμός θα είναι σε επιφυλακή για να ανταποκριθεί σε κάθε ενδεχόμενο αλλά και να μπορέσει να συνδράμει το Πυροσβεστικό Σώμα σε καταστάσεις ανάγκης.

Έγινε ενημέρωση από τους παρόντες μετερεωλόγους, ότι θα έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο τριήμερο (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή), με ακραίες καιρικές συνθήκες που θα περιλαμβάνουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους. Επισημάνθηκε επίσης, ότι προβλέπεται από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας νέα ισχυρότερη επιδείνωση των φαινομένων.

Ο Υπουργός Βασίλης Κικίλιας ενημέρωσε, μετά τις τοποθετήσεις, ότι λόγω της Κλιματικής Κρίσης θα έχουμε συνεχώς πιο ακραίες καιρικές συνθήκες και οι πάντες, κρατικός μηχανισμός και πολίτες θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί και καλύτερα προετοιμασμένοι. Τις επόμενες μέρες όλη η κρατική μηχανή, όλος ο κρατικός
μηχανισμός θα είναι έξω στα άλση, στα δάση, στις πόλεις προκειμένου να μπορέσει να συνδράμει το Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος στην τοποθέτηση αφού αναφέρθηκε στις δράσεις πυροπροστασίας που πραγματοποιεί ο ΣΠΑΠ με σκοπό να δημιουργήσει συνθήκες ασφάλειας σε όσο το δυνατόν περισσότερες αστικές και περιαστικές περιοχές των Δήμων – Μελών του και του Πεντελικού, έθεσε με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ επείγοντα θέματα που απασχολούν τους Δήμους και τους Συνδέσμους Δήμων για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία τους κατά την τρέχουσα Αντιπυρική Περίοδο και ειδικότερα τις προσεχείς ιδιαίτερα επικίνδυνες ημέρες.

Ζήτησε δε από τους παρισταμένους αρχηγούς Ενόπλων Δυνάμεων και Ελληνικής Αστυνομίας να υπάρξει ακόμα περισσότερη αστυνόμευση καθώς και να κλείσουν οι δρόμοι που έχουν πρόσβαση σε σημεία των δασών του Πεντελικού Όρους καθώς και ακόμα περισσότερα περίπολα από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Επισήμανε ότι ο ΣΠΑΠ, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος και ιδιαίτερα τώρα, βρίσκεται σε διαρκή και απόλυτη ετοιμότητα και επιφυλακή με επανδρωμένα το κέντρο επιχειρήσεων, τα πυροφυλάκια και τα οχήματα του ΣΠΑΠ, με εργαζομένους και εθελοντές, έτοιμους να επέμβουν σε κάθε ανάγκη που πιθανόν θα προκύψει.

Τέλος αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, το Πυροσβεστικό Σώμα, την Ελληνική Αστυνομία, το Δασαρχείο Πεντέλης και τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό και τόνισε πως όλοι μαζί Πολιτεία – Τοπική Αυτοδιοίκηση και πολίτες, ενωμένοι σαν μια γροθιά, πρέπει να βοηθήσουμε σε αυτήν την προσπάθεια και όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τις δύσκολες μέρες που ακολουθούν.

Σχετικά Άρθρα

Ο ιδρυτής του otavoice σχολιάζει αυτοδιοικητικά στο “Σημείο Αναφοράς” (Attica TV)

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice