OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Πτώση καναντέρ στην Κάρυστο – Νεκροί οι δύο πιλότοι

Τραγικό θάνατο βρήκαν οι δυο χειριστές του μοιραίου καναντέρ τύπου CL-215  που κατέπεσε κατά την διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβαίας. Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για την απώλεια των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας. 

«Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών» αναφέρει η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Mε απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική μόλις έγινε γνωστό πως έπεσε καναντέρ στην Κάρυστο, όπου επιχειρούσε σε δύσβατη περιοχή.

Συγκεκριμένα, το canadair τύπου CL-215 κατέπεσε στην περιοχή του Πλατανιστού, σε μια χαράδρα, και έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Ελικόπτερο πετάει πάνω από το σημείο όπου έχει αναφερθεί η πτώση και προσπαθεί να σβήσει την φωτιά.

Το ελικόπτερο που επιχειρεί αποβίβασε ήδη, από αέρος με γάντζο, διασώστη στο σημείο, όπου υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα λόγω των καυσίμων (κηροζίνης) του Canadair που κατέπεσε.

 

 

Η τραγική στιγμή της πτώσης του canadair αμέσως μετά την ρίψη νερού.

Το αεροσκάφος μετά την ρίψη, βρήκε σε κλαρί και έφυγε ο πλωτήρας από το δεξί φτερό.
Όπως φαίνεται από τα πλάνα, το αεροπλάνο κάνει ελιγμό πάνω από το έδαφος, ενώ στη συνέχεια πέφτει.

Το βίντεο που προβλήθηκε στην ΕΡΤ δείχνει συγκεκριμένα το αεροσκάφος να καρφώνεται στο έδαφος και στη συνέχεια να σημειώνεται μια μεγάλη έκρηξη.
Σημειώνεται ότι το canadair ήταν CL-215, από τη νέα Αγχίαλο Βόλου, είδε δυο χειριστές και δεν διέθετε σύστημα εκτίναξης.

Έρευνα για τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στη συντριβή του Canadair στην Κάρυστο και στον θάνατο των δύο χειριστών ξεκίνησε η Πολεμική Αεροπορία. Στελέχη του ΓΕΑ συλλέγουν όλα τα στοιχεία από το σημείο και από το βίντεο που κατέγραψε τη μοιραία πτήση του αεροσκάφους, προκειμένου να βγει το πόρισμα και να βρεθούν τα αίτια της μεγάλης αυτής τραγωδίας.

Σχετικά Άρθρα

Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στην Σερβία και το Κόσοβο

otavoice

Συνάντηση Μελόνι – Ζελένσκι στο οικονομικό φόρουμ του Τσερνόμπιο

otavoice

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στα περίπτερα της 88ης ΔΕΘ

otavoice

ΗΠΑ: Aπετράπη «τρομοκρατική» ενέργεια εναντίον Εβραίων της Νέας Υόρκης την 7η Οκτωβρίου

otavoice

Σύγκρουση σκάφους λιμενικού με ταχύπλοο που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες

otavoice

Προεδρικές εκλογές στην Αλγερία – Αναμένεται επανεκλογή του Αμπντελματζίντ Τεμπούν

otavoice