OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Φωτιές σε Αλμυρό και Βελεστίνο Μαγνησίας- Καίγονται σπίτια και κτηνοτροφική μονάδα

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στο Βελεστίνο Μαγνησίας. Πριν από λίγο στάλθηκε μήνυμα του 112  για ετοιμότητα των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή. «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Βελεστίνο, Σέσκλο και Άγιος Γεώργιος Φερών, παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών» αναφέρει το μήνυμα.

Οι συνθήκες είναι δύσκολες δεδομένου ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και οι φλόγες βρίσκονται κοντά σε οικισμούς. Επί τόπου έχουν σπεύσει 18 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρο και έξι οχήματα, ενώ δόθηκε εντολή να σηκωθούν δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρη Παλληκάρη η φωτιά είναι μεγάλη και οι άνεμοι που πνέουν είναι πολύ ισχυροί. Αυτή δε τη στιγμή, όπως μετέφερε στο magnesianews.gr καίγεται κτηνοτροφική μονάδα λίγο έξω από το Βελεστίνο και επίσης καίγονται σπίτια στον Άγιο Γεώργιο, ενώ το χωριό εκκενώθηκε, παρότι δεν υπάρχει μήνυμα για εκκένωση.

“Είναι σαν να έχει κυκλώσει το Βελεστίνο αυτή τη στιγμή βρίσκεται ένα μεγάλο αρκετά μέτωπο και δίπλα στην εθνική στον παράδρομο έχει κλείσει το ρεύμα εκεί η αστυνομία”, αναφέρει κάτοικος της περιοχής.

Επίσης πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο και στην περιοχή του Αλμυρού – στο 293 χλμ- με τις φλόγες να περνούν κυριολεκτικά πάνω από τη νησίδα της Εθνικής Οδού.

Οδηγοί είναι ακινητοποιημένοι στα οχήματά τους καθώς λόγω της φωτιάς δεν μπορούν να περάσουν για να συνεχίσουν στον προορισμό τους.

Σχετικά Άρθρα

Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στην Σερβία και το Κόσοβο

otavoice

Συνάντηση Μελόνι – Ζελένσκι στο οικονομικό φόρουμ του Τσερνόμπιο

otavoice

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στα περίπτερα της 88ης ΔΕΘ

otavoice

ΗΠΑ: Aπετράπη «τρομοκρατική» ενέργεια εναντίον Εβραίων της Νέας Υόρκης την 7η Οκτωβρίου

otavoice

Σύγκρουση σκάφους λιμενικού με ταχύπλοο που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες

otavoice

Προεδρικές εκλογές στην Αλγερία – Αναμένεται επανεκλογή του Αμπντελματζίντ Τεμπούν

otavoice