OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Μελόνι: «Xρειάζεται ένα σχέδιο υδρογεωλογικής πρόληψης»

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της που αναρτήθηκε στο Facebook, αναφέρθηκε στα ακραία καιρικά φαινόμενα, με νεροποντές και πυρκαγιές, που τις ημέρες αυτές αντιμετωπίζει η χώρα της

«Η κυβέρνησή μας θα δώσει άμεσες απαντήσεις στις ζημιές που προκάλεσαν η κακοκαιρία και οι πυρκαγιές, αλλά ο μεσοπρόθεσμος στόχος είναι η έγκριση ενός μεγάλου σχεδίου υδρογεωλογικής πρόληψης», τόνισε η Μελόνι.

H Ιταλίδα πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι πρέπει να λυθούν τα όποια χρόνια προβλήματα υδρογεωλογικού χαρακτήρα, και ότι «θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να δοθούν άμεσα απαντήσεις, οι οποίες να είναι αποτελεσματικές μεσοπρόθεσμα»

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιταλική κυβέρνηση είναι πιθανόν να αποφασίσει την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πέντε περιφερειών της χώρας που επλήγησαν από χαλαζοπτώσεις, σφοδρούς ανέμους με πτώσεις δέντρων και πυρκαγιές.

«Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες αποτελούν απόδειξη ότι πρόκειται για ένα και μόνο φαινόμενο, που έχει δύο όψεις. Πρόκειται για το φαινόμενο της “τροπικοποίησης”» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νέλο Μουζουμέτσι, μιλώντας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι Rete 4.

Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, στη Σικελία οι ζημιές από τις καταστροφές των πυρκαγιών ανέρχονται έως τώρα σε τουλάχιστον 60.000.000 ευρώ. Η συνολική οικονομική ζημιά που προκλήθηκε από τον καύσωνα, κυρίως στον τομέα της γεωργίας, ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ

Σχετικά Άρθρα

Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στην Σερβία και το Κόσοβο

otavoice

Συνάντηση Μελόνι – Ζελένσκι στο οικονομικό φόρουμ του Τσερνόμπιο

otavoice

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στα περίπτερα της 88ης ΔΕΘ

otavoice

ΗΠΑ: Aπετράπη «τρομοκρατική» ενέργεια εναντίον Εβραίων της Νέας Υόρκης την 7η Οκτωβρίου

otavoice

Σύγκρουση σκάφους λιμενικού με ταχύπλοο που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες

otavoice

Προεδρικές εκλογές στην Αλγερία – Αναμένεται επανεκλογή του Αμπντελματζίντ Τεμπούν

otavoice