OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Εκσυγχρονισμός στόλου ασθενοφόρων στην Περιφέρεια Κρήτης

Σε μια λιτή τελετή στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, παραδόθηκαν άλλα 4 ασθενοφόρα  από τα 14 συνολικά ασθενοφόρα οχήματα προνοσοκομειακής φροντίδας για τις ανάγκες των Κέντρων Υγείας της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Μέσω της υλοποίησης του έργου, δημιουργείται ένα σύγχρονος, αξιόπιστος στόλος ασθενοφόρων σε επίπεδο Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, ο οποίος θα αντικαταστήσει τα ήδη πεπαλαιωμένα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας, ενισχύοντας και εξασφαλίζοντας το απαιτούμενο επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας των Κέντρων Υγείας (πλην των 4 αστικών) στην Περιφέρεια Κρήτης, αλλά και εξασφαλίζοντας ασφαλείς συνθήκες διακομιδών τόσο για τους πολίτες όσο και για τους επαγγελματίες υγείας που υπηρετούν στις δομές ΠΦΥ της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ο προϋπολογισμός του έργου  ανέρχεται σε 1.148.000,00 €.

Τα νέα ασθενοφόρα παραδόθηκαν από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Νεκτάριο Παπαβασιλείου στους εκπροσώπους των Κέντρων Υγείας Κισσάμου, Χώρας Σφακίων, Αγίας Φωτεινής και Αρκαλοχωρίου, αρμοδιότητας και ευθύνης της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εκφράζοντας την ικανοποίηση του ανέφερε ότι, «μέσα από το Περιφερειακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ Κρήτης, χρηματοδοτούμε 14 νέα, σύγχρονα ασθενοφόρα τα οποία παραδίδονται τμηματικά στην 7η ΥΠΕ ενώ δρομολογείται η παράδοση και άλλων νέων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ Κρήτης. Μέσα από την κοινή συνεργασία επιτυγχάνομε μια καλύτερη, ασφαλέστερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες που έχουν ανάγκη. Προχωρούμε, και στα επόμενα προγράμματα για να αγοράσουμε και άλλα ασθενοφόρα ώστε η Κρήτη να μην έχει έλλειμμα στο τομέα αυτό».

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Παιανίας: Στις 29 Σεπτεμβρίου τα «Σκιάδεια» – Ανοιξαν οι συμμετοχές

otavoice

Δ.Δυτ.Αχαΐας: Αυτοψία Δημάρχου στο νέο γήπεδο 5χ5, στο Λάππα Αχαΐας

otavoice

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τιμά τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

otavoice

Π.Δ.Μ: Στα Θυρανοίξια της Ιεράς Μονής Τσούκας, ο Γ. Αμανατίδης

otavoice

Π.Κρήτης: Συνάντηση Στ. Αρναουτάκη με πρέσβεις χωρών την Ν.Α. Ασίας

otavoice

Δ. Πτωχός: «Ανθρωποκεντρική προσέγγιση-κοινωνική ισορροπία για τις πόλεις του μέλλοντος»

otavoice