OTA VOICE
Uncategorized Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Κλειδώνει υποψηφιότητα Χαρδαλιά στην Περιφέρεια Αττικής

Αποφασισμένο το Μέγαρο Μαξίμου να προχωρήσει χωρίς Πατούλη στην Περιφέρια Αττικής και μετά το ναυάγιο με τον δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ενεργοποίησε το εναλλακτικό σενάριο που είναι ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του otavoice, η υποψηφιότητα φαίνεται να έχει «κλειδώσει» για την Περιφέρεια Αττικής(δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί ακόμη και αύριο), μετά την ενόχληση που υπήρξε για τον Γιώργο Πατούλη και το ζεϊμπέκικο που χόρεψε σε εκδήλωση στο Ζάππειο, εν μέσω πυρκαγιών. Για το Μαξίμου το κεφάλαιο Πατούλης στην Περιφέρεια Αττικής έχει κλείσει και είναι ξεκάθαρο πως επιθυμεί άλλο πρόσωπο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, επέστρεψε από τα στρατόπεδα τα οποία επισκέφθηκε για να επιθεωρήσει τα συστήματα πυρασφάλειας και είχε συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Χαρδαλιάς είχε περάσει και χθες το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ έχει συνομιλήσει τηλεφωνικά για το ενδεχόμενο της υποψηφιότητάς του και με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου νωρίτερα έδωσε τέλος στα σενάρια για την Περιφέρεια Αττικής, ανακοινώνοντας επίσημα ότι θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στο δήμο των νοτίων προαστίων στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

«Με όλη μου την αγάπη. Για την πόλη μας και για τους ανθρώπους της. Για όσα ζήσαμε. Για όλα αυτά που πετύχαμε. Για αυτά που έρχονται. Λαμβάνω την τιμή να θέσω στην κρίση σας την υποψηφιότητά μου για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ως επικεφαλής του συνδυασμού «Η Γλυφάδα μας. Τα καλύτερα είναι μπροστά», έγραψε σε ανάρτησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόταση έγινε χθες και στον δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη ο οποίος όμως αρνήθηκε.

Πάντως ο Γιώργος Πατούλης δεν φαίνεται διατεθειμένος να υποχωρήσει και να αποσυρθεί και είναι έτοιμος να έρθει σε ευθεία σύγκρουση με την όποια επιλογή προχωρήσει ο Πρωθυπουργός. Κάτι που καθιστά την μάχη για την περιφέρεια Αττικής απρόβλεπτη και με μεγάλη πλεον πιθανότητα να χαθεί για την κυβερνητική παράταξη, αφού Ιωακειμίδης και Σγουρός μπαίνουν δυναμικά στην διεκδίκηση με την διαφαινόμενη διάσπαση της κεντροδεξιάς πλευράς.

Σχετικά Άρθρα

Η ΚΕΔΕ εγκαινιάζει το μέλλον της Αυτοδιοίκησης στη ΔΕΘ – Ψηφιακός Προσυνεδριακός Διάλογος

otavoice

Κοινή Συνεδρίαση ΚΕΔΕ και ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη

otavoice

Αγιασμοί στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δ. Κοζάνης

otavoice

Νέα πρωτοβουλία του Χ. Χριστοδουλόπουλου κατά της συγχώνευσης των τριών ΦοΔΣΑ Δ. Ελλάδας

otavoice

Η Περιφέρεια Δ. Ελλάδας στηρίζει το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους»

otavoice

Μ. Μιτζικός: Επιστολή για κοινή Σύσκεψη Δημάρχων για την Προστασία του Παγασητικού

otavoice