OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Χατζημάρκος: “Το αποτέλεσμα μας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια”

Για όλα μίλησε, στην πρώτη του μετεκλογική συνέντευξη, που παραχώρησε, ο επανεκλεγείς Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος έκανε μία αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, που ήταν συντριπτικό υπέρ της παράταξής του, αλλά έδωσε και το στίγμα του για τη νέα θητεία ενώ απάντησε σχετικά και με την προεκλογική περίοδο.

Καταρχήν, ο κ. Χατζημάρκος έκανε λόγο για μία καινούργια μέρα για την Περιφέρεια και το Νότιο Αιγαίο, πιο αισιόδοξη, με μεγαλύτερο βάρος, με την έννοια της ευθύνης στους ίδιους αφού οι πολίτες του Νοτίου Αιγαίου τους έδωσαν στην παράταξή τους και την Περιφερειακή Αρχή ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά πανελλαδικά, όχι εκλογικά όπως διευκρίνισε αλλά εμπιστοσύνης. Και δήλωσε στη συνέχεια, σύμφωνα με το rodiaki.gr:

«Ως…απερχόμενος Περιφερειάρχης, θέλω να πω σε όλους τους πολίτες ένα πάρα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, από τα βάθη της καρδιάς μου, γιατί πραγματικά ήταν συγκινητικά τα μηνύματα, ήταν συγκινητικά τα ποσοστά σε όλα τα νησιά και είναι αυτό το οποίο μας δίνει το κουράγιο για τη συνέχεια, μας δίνει δύναμη για ν’ αντιμετωπίσουμε όλες τις καταστάσεις».

Η προεκλογική περίοδος
«Οι εκλογές τελειώνουν, σχεδόν πάντα αφήνουν τραύματα. Αυτές οι εκλογές άφησαν πάρα πολλά γιατί ήταν πολύ τοξικές, πάρα πολύ άσχημες, πολύ χαμηλό επίπεδο. Αλλά τα ξεχνάμε, προχωράμε μόνο μπροστά και όχι με απόφαση δική μας, η απόφαση ανήκει στους πολίτες», είπε ο κ. Χατζημάρκος.

Όλα αυτά που πέτυχαν τα νησιά-συνέχισε -αυτά τα τεσσεράμισι χρόνια, είναι πολύ σημαντικές νίκες σε όλα τα επίπεδα. Μάλιστα, θύμισε αυτό που είχε πει στην αρχή της προηγούμενης θητείας, ότι «ο μεγαλύτερος και πιο φιλόδοξος στόχος που βάζει είναι να εκπαιδεύσουμε την κοινωνία στην αλήθεια», χαρακτηρίζοντάς το ως ένα «μεγάλο πολιτικό πείραμα» και εξέφρασε την ικανοποίησή του που επιβραβεύτηκε η αλήθεια.

Δεσμεύτηκε, στη συνέχεια, ότι την ίδια επιμονή θα επιδείξουν και στο σχέδιο, τη δουλειά, τη δημιουργικότητα και την υπευθυνότητα με τα οποία διοίκησαν και στη πρώτη θητεία. «Τις κορυφές που πιάσαμε συνολικά οι νησιώτες θα τις διατηρήσουμε», τόνισε.

Ερωτηθείς σχετικά με τα μέτωπα που ήταν ανοιχτά, ο κ. Χατζημάρκος είπε ότι δεν ήταν ο επιτιθέμενος αλλά, τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του, ήταν αμυνόμενοι. Πόλεμο-συνέχισε-είχαν πάντα με πρακτικές, αντιλήψεις και δόλιες μεθόδους, για τα οποία δεν θα κηρύξει εκεχειρία ποτέ και δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι δεν έχει πρόβλημα με πρόσωπα-«οι εκλογές τελείωσαν», τόνισε-ενώ όσο αφορά στη νέα σύνθεση του περιφερειακού συμβουλίου, ο ίδιος προτίθεται να απευθύνει μία ανοιχτή πρόσκληση, όπως είπε, για να δουλέψουν όλοι μαζί για τα μεγάλα θέματα του τόπου, να συνεργαστούν.

Ρωτήθηκε και για την κριτική που δέχθηκε για μετακινήσεις του με ελικόπτερο. Και είπε:
«Η χυδαιότητα όλης αυτής της προεκλογικής περιόδου, πάνω σ’ αυτό ήτανε. Δικά μου λεφτά, της παράταξης, ούτε ένα ευρώ από το ελληνικό δημόσιο. Όσο δεν πληρώνει το ελληνικό δημόσιο, δεν θα δώσω λογαριασμό σε κανέναν, όσο χυδαίος και αν είναι και ό,τι και αν θέλει να κάνει», είπε ο κ. Χατζημάρκος και ανέφερε ότι πληρώνουν νόμιμα, ανεβάζουν στο Διαύγεια, στο λογαριασμό της παράταξης, τα τιμολόγια των μετακινήσεών τους, δεν τους τα πληρώνει κανένας τρίτος και είπε ακόμη ότι όσοι θέλουν να ασχοληθούν με μετακινήσεις, είχε άλλο υποψήφιο ο οποίος καταδικάστηκε για τις μετακινήσεις του με χρήματα του δημοσίου.

Ανέφερε, ακόμη, ότι ο ίδιος έχει κάνει εκατοντάδες ταξίδια ως Περιφερειάρχης και δεκάδες από αυτά τα έχει πληρώσει από την τσέπη του, αλλά και ότι για τα 7, 8 και 9 μποφόρ που πήγαινε σε όλα τα νησιά, δεν γράφτηκε ποτέ τίποτα. Θύμισε, επίσης, ότι και στη Νέα Υόρκη πήγε ως Περιφερειάρχης καλεσμένος του Προέδρου των ΗΠΑ, ήταν υποχρεωμένος να το χρεώσει στην Περιφέρεια και δεν το έκανε, και μίλησε για «υποκρισία» και «χυδαιότητα».

Για το αποτέλεσμα
Ο κ. Χατζημάρκος, ρωτήθηκε, ακόμη, αν ο ίδιος περίμενε αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα. Αφού σχολίασε ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας, δεν περίμεναν τίποτα αφού για όποιο στόχο είχαν βάλει δούλεψαν πολύ σκληρά και στις εκλογές όλοι διαπίστωσαν την ηρεμία τους, είπε χαρακτηριστικά ότι όποιος είναι σε πραγματική επαφή με την κοινωνία και…δουλεύει το μυαλό του, καταλάβαινε τι γινόταν.
Μάλιστα, ο επανεκλεγείς Περιφερειάρχης δεν παρέλειψε ν’ αναφέρει ότι οι ίδιοι περίμεναν ότι θα ήταν εκλογές πρώτης Κυριακής γιατί ενδέχεται να μην μπορείς να καταλάβεις μία διαφορά πέντε μονάδων αλλά όχι σαράντα μονάδων που ήταν σε κάποια νησιά. Οι ίδιοι το καταλάβαιναν αυτό γι’ αυτό είχαν και αυτή την ηρεμία, είπε.  Είπε, ακόμη, ότι θα δώσει σε όλους τη δυνατότητα να αποδείξουν ότι εννοούν πραγματικά τη ρητορική περί συνεργασίας.

Για τις δημοσκοπήσεις
Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, καταρχήν, είπε ότι ο ίδιος δεν έχει κάνει ποτέ δημοσκόπηση, και τις χαρακτήρισε ένα εργαλείο, μια φωτογραφία της στιγμής, μια αποτύπωση μίας πολιτικής πραγματικότητας. Όπως είπε, λοιπόν, από τον Δεκέμβριο και μετά είδε πέντε δημοσκοπήσεις τεσσάρων διαφορετικών εταιριών, σε ΜΜΕ, τις οποίες και μελέτησε καθότι υποψήφιος. Στις 4 από τις 5 έφερναν μπροστά την παράταξή τους με σημαντικά ποσοστά ωστόσο ο ίδιος δεν πανηγύρισε. Σε μία από αυτές ήταν πίσω. Είπε, όμως, στη συνέχεια, ότι όταν έβγαιναν μπροστά έλεγαν ότι ήταν στημένες και μάλιστα από τον ίδιο, κάτι το οποίο χαρακτήρισε ως υστερία στο πολιτικό σύστημα, χωρίς κανένα επιχείρημα, καμία απόδειξη. Όπως είπε, ΜΜΕ στην Αθήνα έκαναν μετρήσεις για όλη την Ελλάδα και εδώ κατηγορούνταν ότι ήταν στημένες μόνο στο Νότιο Αιγαίο. Ο κόσμος πρέπει να τις διαβάσει και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, είπε ο κ. Χατζημάρκος και ανέφερε ότι ο ίδιος είναι το θύμα ενώ δεν έχει κατηγορήσει ποτέ κάποιον για στημένη δημοσκόπηση.

Για το νησί της Ρόδου
Σχετικά με το αποτέλεσμα στη Ρόδο, όπως είπε, 51% στο νησί της Ρόδου δεν είναι εύκολο αφού είναι μεγάλο νησί, μαζεύεται πολύ δυσκολότερα πολιτικά για να πιάσεις το 50% και δη την πρώτη Κυριακή, και το αποτέλεσμα αυτό είναι πολύ αισιόδοξο και ευχάριστο για τους ίδιους γιατί στη Ρόδο δέχθηκαν τη μεγαλύτερη πολεμική.

Για τον Δήμο της Ρόδου
«Η κοινωνία μιλάει, τη σέβεσαι, την ακούς και το μήνυμα των πολιτών της Ρόδου σε ό,τι αφορά τον Δήμο της Ρόδου την πρώτη Κυριακή, είναι ένα μήνυμα και αυτό, το οποίο δεν είναι δύσκολο να το αποκωδικοποιήσεις», δήλωσε.

Τα αμέσως επόμενα βήματα
Ο κ. Χατζημάρκος, χθες, έδωσε και μία εικόνα για το τι θα γίνει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα: Μέχρι τις 31 Αυγούστου συνεχίζει το παρόν Διοικητικό Σχήμα της Περιφερειακής Αρχής και την 1η Σεπτεμβρίου ξεκινάει η επόμενη θητεία. Όπως είπε, για τους ίδιους δεν υπάρχουν χρονικά ορόσημα αλλά μόνο έργα, δράσεις, πρωτοβουλίες και στόχοι που έχουν συνέχεια. Και δήλωσε: «Για μας δεν υπάρχουν στην ομάδα αρχηγίσκοι ή φατρίες ή οτιδήποτε.

Η ομάδα θα συνεχίσει από την 1η Σεπτεμβρίου με άλλη σύνθεση αλλά το 2017 πήρα την απόφαση να κρατηθώ πολύ μακριά από όλη την πεπατημένη του παλιού πολιτικού συστήματος, με έναν τρόπο που είχε αιμορραγία, αλλά δεν με πτόησε ποτέ, και τον Μάρτιο του 2017, μετά τον μετασχηματισμό, ξεκίνησαν τα υποτιθέμενα προβλήματα μου, προβλήματα στα μάτια τρίτων και προβλήματα-ευκαιρίες στα μάτια κάποιων που είδαν ευκαιρία για να χτυπήσουν ή να πλήξουν».
Είπε, ακόμη, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο το οποίο είναι μεγάλο και καλύπτει όλους τους τομείς, είναι σε εξέλιξη πολλά θέματα μεγάλα και όλα αυτά θα συνεχίσουν και εξέφρασε την πεποίθηση ότι, τη δεύτερη θητεία τους, θα γιορτάσουν με τους πολίτες την επίτευξη όλων των στόχων.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Αιγιαλείας: Ενθουσίασε το GNC 3on3, στην παραλία Συλιβαινιωτίκων Ακράτας

otavoice

Δ. Παπαχρήστου: «Φέτος ο Σαρωνικός έχει την πιο ετοιμοπόλεμη Πολιτική Προστασία»

otavoice

Συνάντηση της ΠΟΠ-ΟΤΑ με τον Υπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο -Τα θέματα που τέθηκαν

otavoice

Δ.Κατερίνης: Αναγεννιέται το «Θέατρο Δάσους», στο Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας

otavoice

Δ.Ήλιδας: Ξεκίνησε το Διήμερο Φεστιβάλ Πρωτογενούς Τομέα στην Κουρούτα

otavoice

Δ.Ν.Πηλίου: Αποκατάσταση-ασφαλτόστρωση περιφερειακού δρόμου στην Άφησσο

otavoice