OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Νέος ιατρομηχανολογικός εξοπλισμός παραδόθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Δύο ηλεκτρονικά ενδοσκοπικά μηχανήματα, υψηλής ακριβείας, παρέδωσε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ο εν λόγω εξοπλισμός, τον οποίον προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα διευκολύνει την προσπάθεια του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, ο οποίος σημείωσε ότι συνολικά έχουν διατεθεί προς το νοσηλευτικό αυτό ίδρυμα από την Περιφέρεια 9.468.956,71 ευρώ παρατηρώντας ότι “σημαντικά ποσά, όχι σε αυτό το ύψος πάντως, έχουν λάβει όλα τα νοσοκομεία της Περιφέρειας. Ισως, όμως, περισσότερα από όσα τους έχουν διατεθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό. Θυμίζω ότι ως Περιφέρεια δεν είναι αρμοδιότητά μας ο τομέας της υγείας, αλλά δεν είναι δυνατόν να αφεθούν τα νοσοκομεία χωρίς εξοπλισμό” δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Αναφερόμενος δε ειδικότερα στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, ο Π. Νίκας επισήμανε την σημαντική συνδρομή του ιδρύματος κατά την πρώτη περίοδο της πανδημίας covid-19:

“Αισθάνομαι ότι ως Περιφέρεια οφείλουμε ιδιαίτερη υποχρέωση στο Νοσοκομείο αυτό, καθώς στην πρώτη περίοδο της πανδημίας της covid-19 προθυμοποιήθηκε να συνδράμει και να στηρίξει αυτούς που νοσούσαν -όταν άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής μας δεν αποδέχθηκαν να νοσηλεύσουν ασθενείς. Κι αυτή η συνδρομή από το Νοσοκομείο Καλαμάτας πιστώνεται και στην διοίκηση και στο προσωπικό του” σημείωσε ο Π. Νίκας.

Στο σημείο αυτό, ο περιφερειάρχης έκανε ιδιαίτερη αναφορά, για το έργο και την προσφορά του, στον αείμνηστο γιατρό Νίκο Γραμματικόπουλο, υπεύθυνο της μονάδας νοσηλείας ασθενών covid-19 στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, αλλά και τους υπόλοιπους γιατρούς και νοσηλευτές στην εν λόγω μονάδα.

“Επομένως, αποτελεί τιμή και για μένα η υπογραφή που έθεσα στην διάθεση περίπου 4 εκ ευρώ μέσω του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 για να εκσυγχρονιστεί το νοσοκομείο αυτό, χωρίς βεβαίως να εννοώ ότι ένα νοσοκομείο είναι μόνο οι υποδομές του -κυρίως είναι οι άνθρωποι που το στελεχώνουν, γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί” συνέχισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, ο οποίος παρατήρησε:

“Η πρώτη φροντίδα ενός κράτους οφείλει να είναι η στήριξη του εθνικού συστήματος υγείας και η επάρκεια σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που βεβαίως πρέπει να έχουν επαρκή οικονομική στήριξη. Ως χώρα έχουμε χάσει περί τους 25.000 γιατρούς που έφυγαν στο εξωτερικό. Αν θέλουμε να επιστρέψουν θα πρέπει να δούμε το μισθολόγιό τους με πολύ μεγάλη σοβαρότητα. Θέλω να πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα πράξει όσα εξήγγειλε για τον τομέα της υγείας” τόνισε.

Σχετικά Άρθρα

Αγιασμοί στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δ. Κοζάνης

otavoice

Νέα πρωτοβουλία του Χ. Χριστοδουλόπουλου κατά της συγχώνευσης των τριών ΦοΔΣΑ Δ. Ελλάδας

otavoice

Η Περιφέρεια Δ. Ελλάδας στηρίζει το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους»

otavoice

Μ. Μιτζικός: Επιστολή για κοινή Σύσκεψη Δημάρχων για την Προστασία του Παγασητικού

otavoice

Δ. Κιλκίς: Εγκαίνια για την ετήσια εμποροπανήγυρη

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης των γηπέδων ποδοσφαίρου

otavoice