OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Πύργου: Απολογισμός δράσεων στον τομέα της Παιδείας

– Τεχνικές παρεμβάσεις σε όλα τα σχολεία και δράσεις για τα παιδιά

Σύντομο απολογισμό του πλούσιου έργου και των δράσεων στον Τομέα Παιδείας έκανε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης Γιάννη Πλεμμένο.

Όπως δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος:
«Είναι η πρώτη φορά που – είτε λίγο είτε πολύ – έγιναν κατασκευαστικές ή επισκευαστικές παρεμβάσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες. Επιπλέον φροντίσαμε ένα βασικό κοινωνικό αγαθό που είναι η ελευθερία των παιδιών, η απρόσκοπτη διαχείριση του ελεύθερου χρόνου τους και η σωστή ανάπτυξή τους, με την ταυτόχρονη αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού (bullying) στην πόλη μας.
Προς αυτή την κατεύθυνση και σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του παιδιού», υλοποιήσαμε ένα πρόγραμμα στα σχολεία με ψυχολόγους και παράλληλα κάναμε σύμβαση με πιστοποιημένη εταιρεία σεκιούριτι ώστε να λειτουργήσαμε αποτρεπτικά σε όποια βίαιη ενέργεια στους χώρους των σχολείων. Επίσης διοργανώσαμε μεγάλη σχετική ημερίδα με τη συμμετοχή του ψυχιάτρου Δημήτρη Σούρα στο πάρκο Ξυστρή».

Μετεγκαταστάσεις σχολείων

Ο κ. Αντωνακόπουλος υπογράμμισε ότι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο ήταν η μεταφορές μαθητών από λυόμενες ή ακατάλληλες εγκαταστάσεις σε κατάλληλο σχολικό περιβάλλον όπως:
– Η μεταφορά των μαθητών του 1 ου Λυκείου και του Νυχτερινού Γυμνασίου από λυόμενες σε κανονικές αίθουσες.
– Η οριστική λύση στέγασης του Ειδικού Γυμνασίου (ΕΝΕΓΥΛ) που μεταφέρεται από τον Άγιο Ιωάννη στη Μυρτιά, στο γυμνάσιο Σουροχωρίου-Μυρτιάς όπου χρειάστηκαν να γίνουν παρεμβάσεις ύψους 200.000 ευρώ.
– Το Ειδικό Δημοτικό σχολείο μεταφέρεται σε καλύτερες εγκαταστάσεις.

– Άμεσος στόχος η μεταφορά του ΕΕΕΕΚ Πύργου

«Η μεταφορά αυτών των μαθητών από τις απαράδεκτες συνθήκες, ήταν χρονίζον ζήτημα δεκαετιών. Απλά έλειπε η πολιτική βούληση, η αποφασιστικότητα και η ιεράρχηση επίλυσης των προβλημάτων. Σ’ αυτό, δεν μπορεί κανείς να το αρνηθεί ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή έδωσε λύση», τονίζει ο κ. Αντωνακόπουλος

Παρεμβάσεις διαχείρισης ελεύθερου χρόνου μαθητών

Στον τομέα αυτό ο Δήμαρχος Πύργου ανέφερε
– την καθιερωμένη συναυλία λήξης της σχολικής χρονιάς
– δράσεις όπως τα Run και η ποδηλατάδα για τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών για να μπορούν να αναπτύσσουν κοινωνικότητα, αλτρουισμό… κ.α.

Κλείνοντας, ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε επίσης στο μεγάλο θέμα με την Παιδεία στον Πύργο που δεν είναι άλλο από την παρουσία της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. «Αυτό βέβαια είναι ζήτημα κεντρικού πολιτικού σχεδιασμού. Εμείς δώσαμε έναν αγώνα σε όλα τα επίπεδα για να μην φύγουν οι Πανεπιστημιακές Σχολές. Εμείς επιμένουμε, συνάπτουμε προγραμματικές συμβάσεις με Πανεπιστήμια και αναζητούμε μέσα από την πανεπιστημιακή κοινότητα τη βιώσιμη λύση ώστε να υπάρξει Πανεπιστημιακό Τμήμα στον Πύργο».

Γιάννης Πλεμμένος: «Είμαστε δίπλα στην μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα»

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Πλεμμένος διευκρίνισε ότι αρμοδιότητα του Τμήματος Παιδείας είναι ο κατασκευαστικός και επισκευαστικός τομέας στις σχολικές μονάδες. Ωστόσο οι δράσεις των τελευταίων ετών έχουν επεκταθεί και σε άλλους τομείς.

«Τα τελευταία χρόνια στις προηγούμενες θητείες, δυστυχώς καμία Δημοτική Αρχή δεν είχε ασχοληθεί με τις τεχνικές παρεμβάσεις. Εμείς δαπανούμε πάνω από 200.000 ευρώ ανά έτος για τις κατασκευές μέσω των σχολικών επιτροπών και επιδιορθώθηκαν πολύ σημαντικά προβλήματα. Δεν περιοριστήκαμε όμως
μόνο εκεί. Θέσαμε και άλλες προτεραιότητες.
– Υλοποιήσαμε ημερίδες για τον σχολικό εκφοβισμό και δώσαμε λύση στο μεγάλο πρόβλημα. Κάναμε επίσης ημερίδες με εκπαιδευτές οδηγών , όπως και για τον εθελοντισμό, καθώς και πλήθος δράσεων στα σχολεία.
– Σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και με το σύλλογο διδασκόντων που έχουμε μια πολύ καλή συνεργασίας είμαστε αρωγοί σε πολλές δράσεις, θεατρικές παραστάσεις και σε ότι μας ζητηθεί.
Επιπλέον έχουν γίνει πολλές δωρεές. Τον τελευταίο χρόνο προσφέρθηκαν ήδη τρεις απινιδωτές σε σχολεία και την επόμενη σχολική χρονιά θα δοθούν άλλοι 15 σε μονάδες όλου του Δήμου.
– Στα άμεσα σχέδιά μας είναι η μεταφορά του ΕΕΕΕΚ Πύργου όπως και να τοποθετηθούν σε 4 μεγάλα σχολεία φωτοβολταϊκά.
– Τέλος, κάθε χρόνο μαζί με το Γραφείο Εθελοντισμού παρέχουμε σχολικά είδη σε μαθητές ευπαθών οικογενειών.
– Τα τελευταία δύο χρόνια σε συνεργασία πάντα με τον κ. Αντωνακόπουλο έχουμε κάνει πολλές συναντήσεις σε Υπουργεία και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδοτήσεις που δεν υπήρχαν στο παρελθόν».

Σχετικά Άρθρα

88η ΔΕΘ-Ν. Χαρδαλιάς: «Η Αττική είναι ο ιδανικός τόπος να ζεις, να επιχειρείς, να επισκέπτεσαι»

otavoice

88η ΔΕΘ: Παρουσιάστηκε η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα διαβούλευσης της ΚΕΔΕ

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Από 9-20/9 οι εγγραφές στο νέο ΚΔΑΠ για παιδιά 5-12 ετών

otavoice

Πλήθος κόσμου στην πρεμιέρα του Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Δήμου Αγίας Παρασκευής

otavoice

Δήμος Παιανίας: Στις 29 Σεπτεμβρίου τα «Σκιάδεια» – Ανοιξαν οι συμμετοχές

otavoice

Δ.Δυτ.Αχαΐας: Αυτοψία Δημάρχου στο νέο γήπεδο 5χ5, στο Λάππα Αχαΐας

otavoice